Home / Featured / Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα. Τι σημαίνει αυτό για την λήξη των μαθημάτων

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα. Τι σημαίνει αυτό για την λήξη των μαθημάτων

Δημοσιεύτηκε: 12:23 μμ Ιανουάριος 5th, 2016  


PASXA

Τι έγινε με τη λήξη των μαθημάτων όταν το Πάσχα έπεσε αργία. Τι μας δείχνει το παρελθόν.

Στις 22 Απριλίου θα κλείσουν φέτος τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα και θα ανοίξουν τη Δευτέρα 9 Μαϊου.

Η καθυστερημένη έναρξη των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος το Πάσχα πέφτει πρωτομαγιά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΤΟΥ 2016

Για τους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων η «αργοπορημένη» έναρξη των σχολείων μετά τις πασχαλινές διακοπές δεν έχει και ιδιαίτερες συνέπειες στο πρόγραμμα των σχολείων τους. Ωστόσο δε συμβαίνει το ίδιο με τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων καθώς λίγες μέρες μετά το Πάσχα αναμένεται να σταματήσουν τα μαθήματα για να ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις.

Τί έγινε το 2005 που το Πάσχα ήταν Πρωτομαγιά

Άλλη μια χρονιά που το Πάσχα εορτάστηκε πρωτομαγιά ήταν το 2005. Τότε οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν στις 21 Μαΐου ενώ οι προαγωγικές της Α και Β Λυκείου είχαν μέρα έναρξης την 20η Μαΐου.  Τα μαθήματα στα Γυμνάσια είχαν λήξει στις 19 Μαΐου και στα Λύκεια στις 16 Μαΐου.

Τι έγινε το 2013 όπου οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν 12 Μαΐου

Το 2013 τα σχολεία άνοιξαν μετά τις διακοπές του Πάσχα στις 13 Μαΐου. Στην ουσία με την έναρξη των μαθημάτων είχαμε και τη λήξη αφού τα μαθήματα έληξαν στις 15Μαίου στα Λύκεια. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν στις 17 Μαΐου.

Τα παραπάνω μας δείχνουν ότι και φέτος το Πάσχα θα σημάνει τη λήξη των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια αφού μετά το Πάσχα οι μαθητές θα έχουν 5-10 μέρες μαθημάτων. Για τους μαθητές της Γ Λυκείου που κρατούν τις απουσίες τους για να διαβάσουν ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας που θα αρχίσουν τις μαζικές τους απουσίες.

ΑΡΓΙΕΣ 2016

xenesglosses.eu

 


 

2 Σχόλια

  1. Για άλλη μια φορά αναδημοσιεύετε χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης δημοσιεύματα με αναληθείς ή ανακριβείς πληροφορίες. Τα σχολεία δεν ανοίγουν καθυστερημένα φέτος, ανοίγουν κανονικά, 1 εβδομάδα μετά την Κυριακή του Πάσχα, μετά από 16 ημέρες διακοπών. Τίποτα διαφορετικό από τις άλλες χρονιές, απλώς μόλις ανοίξουν, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα σταματήσουν τα μαθήματα σχεδόν αμέσως, επειδή φέτος το Πάσχα πέφτει αργά (καμία σχέση με το ότι πέφτει πρωτομαγιά, εκτός αν μεταφερθεί η αργία για την πρώτη εργάσιμη Δευτέρα). Το ίδιο είχε γίνει και το σχολικό έτος 2012-2013. Μια εκπαιδευτική ιστοσελίδα θα έπρεπε να φιλτράρει προσεκτικά το τι αναδημοσιεύει, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για άρθρα που δίνουν την εντύπωση ότι συμβαίνει κάτι αφύσικο με τις σχολικές αργίες και δημιουργούν αισχρές εντυπώσεις για «τον κλάδο που κάθεται».

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...