Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 01/06/2020, 00:54


Home / HEADER-NEWS / Πανελλήνια Ενωση Φοιτώντων και αποφοίτων ΣΔΕ – Δελτίο Τύπου / Ανοιχτή Επιστολή για τα προβλήματα των ΣΔΕ

Πανελλήνια Ενωση Φοιτώντων και αποφοίτων ΣΔΕ – Δελτίο Τύπου / Ανοιχτή Επιστολή για τα προβλήματα των ΣΔΕ

Δημοσιεύτηκε: 9:17 πμ Ιανουάριος 13th, 2016  


SDE

Τρίτη  12 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΦΟΙΤΩΝΤΩΝ  & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Μακεδονίας 23 & Πελοποννήσου,

Τ.Κ. 181 21 Κορυδαλλός Αττικής

Τηλ. επικοινωνίας:210 5693520, 6945 170 981

 e-mail:pefasdeg@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Πανελλήνια  Ένωση  Φοιτώντων & Αποφοίτων  Σχολείων  Δεύτερης  Ευκαιρίας  με τη συνεργασία των μαθητών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Αττικής και την υποστήριξη των μαθητών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας όλης της Ελλάδας αποφάσισε να παραδώσει ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό παιδείας και τον  Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης την Τετάρτη 13/01/2016 και ώρα 11:30 π.μ.  καθώς και σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαχείριση και τον προγραμματισμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στη χώρα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο και οι υπηρεσίες του στο να επιλύσουν τα χρόνια προβλήματα ζωτικής σημασίας που ταλανίζουν το συγκεκριμένο φορέα εκπαίδευσης ενηλίκων.

 Παρόλο που αποτελούμε εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού που λόγω προβλημάτων δεν μπόρεσε να τελειώσει το σχολειό και προσπαθούμε σήμερα να μορφώσουμε τους εαυτούς μας προς χάριν του ατομικού αλλά και του κοινωνικού καλού δεν μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας προς εμάς. Τα περισσότερα ΣΔΕυπολειτουργούν λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι ειδικότητες των γραμματισμών. Οι εθελοντές καθηγητές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων μας αλλά ούτε και έχουν δικαίωμα υπογραφής στη συμπλήρωση των διδακτικών ωρών με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πάρουμε το απολυτήριο μας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Τα οικονομικά αδιέξοδα στραγγαλίζουν τα σχολειά μας και τις προσπάθειές μας. Η μη ή αργοπορημένη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων (ΕΣΠΑ) έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία στα σχολειά μας σε βαθμό απόγνωσης. Η έλλειψη θέρμανσης, η αργοπορημένες πληρωμές των προμηθευτών, η ελλιπής συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων, η έλλειψη καθαριότητας και η απουσία αναλωσίμων (μελανιά εκτυπωτών, τόνερ για τα φωτοτυπικά, χαρτιά εκτύπωσης) οδηγούν στην προβληματική λειτουργία των σχολείων μας.

Παρά τις επαλειμμένες εκκλήσεις μας από όλους τους εμπλεκομένους φορείς ο Γενικός Γραμματέας του Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου παιδείας αρνείται να συναινέσει στα αυταπόδεικτα αιτήματά μας. Οι προτροπές και οι αιτήσεις μας για γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων από την ευρωπαϊκή ένωση καθώς και η διοικητική μέριμνα για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολειά μας προσκρούουν στην άρνηση του καθιστώντας τα Σχολειά Δεύτερης Ευκαιρίας ανάπηρα και αναποτελεσματικά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΔΟΕ: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Τρίτη 26/5, και ώρα 19.00 στα Προπύλαια

Η  Πανελλήνια Ένωση Φοιτώντων & Αποφοίτων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας όπως και στο παρελθόν  έτσι και τώρα ενώνει τη φωνή της μαζί με όλους τους άλλους φορείς και διατρανώνει την αποφασιστικότητα της να παλέψει αλλά να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να λυθούν τα προβλήματα των ΣΔΕ και να ακουστούν οι φωνές των μαθητών των συγκεκριμένων σχολείων που το μονό που ζητούν είναι ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ.-

Σας καλούμε να καλύψετε το γεγονός διότι τα ΣΔΕ αποτελούν τη Δεύτερη Ευκαιρία ενηλίκων για μόρφωση στη χώρα μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

ο πρόεδρος της ΠΕΦΑΣΔΕ

Γιώργος Λαύκας

https://www.alfavita.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου ΕΑΕ, Λυκείου ΕΑΕ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.

Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου ΕΑΕ, Λυκείου ΕΑΕ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Η ...