Home / HEADER-NEWS / Με ειδικά μέτρα ασφαλείας ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία που θα ξεκινήσει την Τρίτη

Με ειδικά μέτρα ασφαλείας ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία που θα ξεκινήσει την Τρίτη

Δημοσιεύτηκε: 9:18 πμ Ιανουάριος 14th, 2016  


ΦΩΤΟ 28-12-2015 ethnikos_dialogos

Στο κτίριο της Σχολής Δημόσιας Υγείας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας θα ξεκινήσει τελικά (εκτός νέου απροόπτου) την ερχόμενη Τρίτη Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία, με ειδικές προσκλήσεις για τους συμμετέχοντες και φρούρηση στην είσοδο!

Παπαματθαίου Μάρνυ

ΤΟ ΒΗΜΑ

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια έναρξης της διαλόγου την Τρίτη στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ, όπου ομάδα εκπαιδευτικών και φοιτητών διέκοψε τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε ότι πρέπει να ληφθούν… έκτακτα μέτρα. Κατ’ επέκταση ο διάλογος θα ξεκινήσει με «φρουρά», αλλά προσκεκλημένους τους… νέους.
Η δεύτερη συνεδρίασή του είχε προγραμματιστεί να έχει κεντρικούς ομιλητές πέντε φοιτητές και μία φοιτήτρια που θα εκφράσουν και τις απόψεις τους για τα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η κυρία Έλενα Κροκίδη και οι κκ. Κλεάνθης Αβραμίδης, Παναγιώτης Αντωνίου, Κλεόβουλος Ιωάννου, Στέλιος Κασουρίδης και Αλέξανδρος Μπαρμπέρης.
«Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων. Έχοντας πρόσφατη την εμπειρία του ελληνικού συστήματος εκπαίδευσης, καταγράφουμε τις απόψεις μας, θέτουμε προβλήματα, διεξάγουμε έρευνα και προτείνουμε αλλαγές. Δεν αρκούμαστε στην απλή βελτίωση του υπάρχοντος συστήματος, αλλά διακηρύττουμε την ανάγκη δόμησης ενός καθόλα νέου εκπαιδευτικού μοντέλου» αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση.
Οι νέοι θέτουν έτσι τα αιτήματα: Ενιαίο, 12χρονο, δωρεάν και δημοκρατικό σχολικό σύστημα για όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως – Ενοποίηση του Λυκείου, ισχυρή και ενιαία τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση μετά – Διαχωρισμό του Λυκείου από τις διαδικασίες εισαγωγής στα ΑΕΙ με ισχυρό απολυτήριο – Εναλλακτικές μορφές περιγραφικής αξιολόγησης με περιορισμό βαθμών και εξετάσεων – Αυτενέργεια των σχολείων, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, αποκεντρωμένη σχολική διοίκηση – Φιλικό και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον και εξοπλισμός για τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό – Σχολείο ως πολιτιστικός και κοινωνικός κόμβος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – Κοινωνικό έλεγχο της εκπαίδευσης με άνοιγμα των σχολείων στην τοπική κοινωνία – Ενεργοποίηση και εμπλοκή της μαθητικής και φοιτητικής κοινότητας στα θέματα που τις αφορούν – Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και Έρευνα με έμφαση στη δημιουργία νέας γνώσης.

Παράλληλα, από την Επιτροπή Διαλόγου υπό τον καθηγητή κ. Αντώνη Λιάκο προετοιμάζεται «Εβδομάδα Παιδείας» γα τον ερχόμενο Μάρτιο, με εκδηλώσεις και ομιλίες αλλά και ένα μεγάλο πανεκπαιδευτικό συνέδριο με υψηλού επιπέδου ομιλητές

TO BHMA


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...