Home / Featured / Γιάννης Παντής: «Μέσα στον Γενάρη η ανακοίνωση για χιλιάδες προσλήψεις στην εκπαίδευση»

Γιάννης Παντής: «Μέσα στον Γενάρη η ανακοίνωση για χιλιάδες προσλήψεις στην εκπαίδευση»

Δημοσιεύτηκε: 6:45 μμ Ιανουάριος 6th, 2016  


pantis

«Περί τις δέκα χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στον Ιανουάριο μετά τις συνεννοήσεις που θα γίνουν με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως πρώτο βήμα για την κάλυψη κενών και τη δημιουργία προϋποθέσεων της νέας πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας» δήλωσε στο Κόκκινο 93.4 ο γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

Σύμφωνα με τον κ. Παντή ως πρώτη απάντηση στα οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΔΕΗ και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να ορισθεί νέο ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος για τα ΑΕΙ με παράλληλη ρύθμιση των χρεών τους η οποία θα περιλαμβάνει καταβολή του 10% του ποσού και αποπληρωμή του σε 36 μήνες.

Για τον διάλογο για την παιδεία που έχει ξεκινήσει σημειώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 400 προτάσεις και παρατηρήσεις και όταν θα ολοκληρωθεί θα εξειδικευθεί σε τουλάχιστον 10 νομοσχέδια για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τα ειδικά ζητήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τέλος απαντώντας στην πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ζητώντας καθιέρωση ενός ποσού 500 ευρώ για δίδακτρα στις πανεπιστημιακές σχολές τονίζει ότι «ούτε τέθηκε ούτε πρόκειται να τεθεί θέμα διδάκτρων και αν θέλει ο κ. Μπουτάρης όταν γίνει κυβέρνηση ο ίδιος ας το εφαρμόσει».

 

HXHTIKO ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...