Home / HEADER-NEWS / Εσωτερικών και Παιδείας για τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων

Εσωτερικών και Παιδείας για τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων

Δημοσιεύτηκε: 8:52 πμ Ιανουάριος 30th, 2016  


kilikeio1

Εσωτερικών και Παιδείας για τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων

Σε κάθε περίπτωση, η αναγκαιότητα τροποποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, όπως αυτό προβλέπεται κατά τα οριζόμενα στην προαναφερόμενη ΚΥΑ, θα εξεταστεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια ΥΠ.Π.Ε.Θ και Υγείας.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υφυπουργός Εσωτερικών  σε γραπτή του απάντηση ενώ κάνει γνωστό ότι η λειτουργία των σχολικών κυλικείων των δημοσίων σχολείων διέπεται από τις διατάξεις της ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Με τις διατάξεις αυτές ορίζονται με σαφήνεια οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ανάθεση, κατόπιν διαγωνισμού από την αρμόδια σχολική επιτροπή της λειτουργίας των σχολικών κυλικείων των δημοσίων σχολείων Α/θμιας και Β/θμια. Οι εν λόγω όροι συνιστούν και τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού, περιλαμβάνονται δε υποχρεωτικά στις συμβάσεις που συνάπτουν οι σχολικές επιτροπές με τους εκμεταλλευτές των σχολικών κυλικείων, όπως ρητά αναφέρεται στην ανωτέρω ΚΥΑ. Όλοι οι όροι θεωρούνται και είναι ουσιώδεις, η δε παράβαση ενός εξ αυτών έχει ως συνέπεια την καταγγελία της σύμβασης (περίπτωση 33 ΚΥΑ).

Ο υπουργός Παιδείας στη δικιά του απάντηση αναφέρεται στα ΦΕΚ για τη λειτουργία των κυλικείων και παραπέμπει στα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...