Home / HEADER-NEWS / Έναρξη λειτουργίας της Διυπουργικής Επιτροπής για την Ομογενειακή Εκπαίδευση

Έναρξη λειτουργίας της Διυπουργικής Επιτροπής για την Ομογενειακή Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 4:10 μμ Ιανουάριος 5th, 2016  


pelegrinis

Η Επιτροπή διερεύνησης του νομοθετικού πλαισίου για την Ομογενειακή Εκπαίδευση, η οποία συστάθηκε με διυπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  και του Υπουργείου Εξωτερικών συνεδρίασε σήμερα Τρίτη, 5-1-2016.

Κατά την έναρξη των εργασιών της απεύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα εκπαίδευσης εξωτερικού Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι « η Επιτροπή αναλαμβάνει ένα άκρως σημαντικό έργο  για την εκπαίδευση των Ελληνόπουλων του εξωτερικού έργο. Καλείται να εισηγηθεί ένα νέο ευέλικτο, απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις νομοθετικό πλαίσιο της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού σε αντικατάσταση του παλαιού νόμου, ο οποίος έχει υποστεί πάνω από 30 μεταβολές, γεγονός που τον καθιστούσε δυσλειτουργικό. Ευελπιστούμε από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά τα σχολεία μας στο εξωτερικό να λειτουργούν βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου, με πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.»

Τις εργασίες παρακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Κόκκινος, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Ήταν μια ανάγκη της ελληνικής ομογένειας που παίρνει σάρκα και οστά χάρη στις άμεσες ενέργειες των δύο Υφυπουργών Θεοδόση Πελεγρίνη και Ιωάννη Αμανατίδη. Εύχομαι η επιτροπή αυτή να πετύχει στο έργο της και να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις της ελληνικής εκπαίδευσης για να προσφέρει το πολύτιμο αγαθό της ελληνομάθειας σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα όπου γης».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αναπληρωτής  Καθηγητής του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ  κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου δήλωσε με το πέρας της πρώτης συνεδρίασης: « Πρόκειται για μια προσπάθεια ορθολογικοποίησης και προώθησης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού. Η διαπίστωση ότι  μέχρι σήμερα η δομή και λειτουργία του συστήματος εκπαίδευσης έχει προβλήματα καθιστά αναγκαία την αναμόρφωση του συστήματος ελληνομάθειας για προσφορά ποιοτικών  υπηρεσιών εκεί όπου η ομογένεια το έχει απόλυτη ανάγκη.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...