Home / Featured / Εκπαιδευτικοί σε Δήμους και μοριοδότηση Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου

Εκπαιδευτικοί σε Δήμους και μοριοδότηση Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου

Δημοσιεύτηκε: 11:37 πμ Ιανουάριος 3rd, 2016  


job

Εκπαιδευτικοί σε Δήμους και μοριοδότηση Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου

Δεκάδες θέσεις ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα για προσλήψεις ορισμένου χρόνου σε Δήμους και άλλους φορείς.  Στις προσλήψεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και θέσεις που αφορούν εκπαιδευτικούς ιδίως νηπιαγωγούς και πτυχιούχους φυσικής αγωγής χωρίς να λείπουν βέβαια και θέσεις που αφορούν δασκάλους, φιλολόγους και άλλες εκπαιδευτικές ειδικότητες.

Οι προσλήψεις ορισμένου χρόνου πραγματοποιούνται με το σύστημα της μοριοδότησης μιας σειράς κοινωνικών κυρίως αλλά και ακαδημαϊκών κριτηρίων όπως είναι ο βαθμός πτυχίου.

  1. Ανεργία

Ο χρόνος ανεργίας είναι το κριτήριο που δίνει τα περισσότερα μόρια καθώς το μέγιστο των μορίων που μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος είναι τα 800 μόρια για διάστημα ανεργίας 12 μηνών και άνω.

Για τους πρώτους 3 μήνες δεν λαμβάνει κάποιος μόρια. Η μοριοδότηση ξεκινά από τον 4ο μήνα με 200 µονάδες για 4 µήνες ανεργίας και 75 µονάδες ανά µήνα ανεργίας άνω των 4 µηνών, µε ανώτατο όριο τους 12 µήνες

Σύμφωνα με

του ΑΣΕΠ  ο υπολογισμός του χρόνου ανεργίας γίνεται από την τελευταία ημέρα προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και προς τα πίσω και αφορά συνεχείς πλήρεις μήνες.

Χρόνος ανεργίας θεωρείται και ο χρόνος παρακολούθησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ, καθώς και εκείνων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ή άλλων Υπουργείων που εκτελούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ή τον ΟΑΕΔ, εφόσον ο υποψήφιος ήταν άνεργος τουλάχιστον επί τετράμηνο κατά το χρόνο ένταξής του στο πρόγραμμα. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος επιθυμεί να συμμετέχει σε διαδικασία επιλογής ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί ένα από τα παραπάνω προγράμματα (πάντοτε υπό την προϋπόθεση τήρησης του τετραμήνου ανεργίας κατά το χρόνο ένταξής του σε αυτό) το χρονικό διάστημα από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του λογίζεται επίσης ως χρόνος ανεργίας.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (STAGE) του ΟΑΕΔ θεωρείται χρόνος εμπειρίας και όχι ανεργίας.

Ο υποψήφιος βαθμολογείται με διακόσιες (200) μονάδες για τους τέσσερις (4) συνεχείς  μήνες ανεργίας, ενώ για διάστημα ανεργίας άνω των τεσσάρων (4) μηνών, με ανώτατο όριο τους δώδεκα (12) μήνες, με εβδομήντα πέντε (75) μονάδες ανά μήνα ανεργίας.

Μήνες Μόρια
0 0
1 0
2 0
3 0
4 200
5 275
6 350
7 425
8 500
9 575
10 650
11 725
12 και άνω 800
  1. Πολύτεκνος

Μοριοδότηση υπάρχει και για τους πολύτεκνους ή τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας.150 μόρια δίνονται για ειδικές περιπτώσεις πολυτέκνων με 3 τέκνα ενώ για κάθε τέκνο δίνονται 50 μόρια. Πολύτεκνος με 5 τέκνα θα λάβει 50 μόρια Χ 5 = 250 μόρια.

Σε έγγραφο του ΑΣΕΠ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στο πεδίο αυτό ο υποψήφιος που αποδεικνύει την ιδιότητα του πολυτέκνου σημειώνει τον αριθμό των τέκνων του. Επίσης συμπληρώνει με την ένδειξη x  το σχετικό τετραγωνίδιο, προκειμένου να δηλώσει ότι κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος δεν έχει προσληφθεί στον ίδιο φορέα άλλο μέλος της ίδιας οικογένειας  κάνοντας χρήση της πολυτεκνικής ιδιότητας. Στην περίπτωση αυτή δεν οφείλει να υποβάλει την υπεύθυνη δήλωση που ζητείται στην παρ. 12 του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΙΙ « ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» του παρόντος Παραρτήματος.

Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα κατά τις διατάξεις των ν. 860/1979 και 3454/2006 τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, τα τέκνα τους όμως προστατεύονται και απολαμβάνουν τα σχετικά δικαιώματα για όσο διάστημα διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα.

Ο πολύτεκνος υποψήφιος βαθμολογείται με πενήντα (50) μονάδες για κάθε ένα (1) τέκνο του. Η βαθμολογία υπολογίζεται μόνο στα ζώντα μέλη της οικογένειας.

  1. Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας

Η ίδια μοριοδότηση των πολύτεκνων γονέων ισχύει και για τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΑΣΕΠ στο πεδίο αυτό ο υποψήφιος που αποδεικνύει την ιδιότητα του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, σύμφωνα με όσα ορίζονται παραπάνω στο πεδίο β. Πολύτεκνος, σημειώνει τον αριθμό των τέκνων της οικογένειας (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του).

Επίσης συμπληρώνει με την ένδειξη x  το σχετικό τετραγωνίδιο, προκειμένου να δηλώσει ότι κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος δεν έχει προσληφθεί στον ίδιο φορέα άλλο μέλος της ίδιας οικογένειας  κάνοντας χρήση της πολυτεκνικής ιδιότητας. Στην περίπτωση αυτή δεν οφείλει να υποβάλει την υπεύθυνη δήλωση που ζητείται στην παρ. 12 του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΙΙ « ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» του παρόντος Παραρτήματος.

Το τέκνο πολύτεκνης οικογένειας βαθμολογείται με πενήντα (50) μονάδες για κάθε τέκνο της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του. Η βαθμολογία υπολογίζεται μόνο στα ζώντα μέλη της οικογένειας.

Αριθμός τέκνων Μόρια
3 150
4 200
5 250
6 300
7 350
8 400
9 450
10 500
11 550
12 600

Οι Πολύτεκνοι:

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής) που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για την κτήση  της ιδιότητας του πολυτέκνου ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής ή πιστοποιητικό  της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ). Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της αλλοδαπής, όταν πρόκειται για λιγότερα των 4 τέκνων, πρέπει να συνοδεύεται και από πιστοποιητικό της ΑΣΠΕ.

Τα  Τέκνα πολυτέκνων:

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής) που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για την κτήση της ιδιότητας του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής ή πιστοποιητικό  της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ). Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της αλλοδαπής, όταν πρόκειται για λιγότερα των 4 τέκνων, πρέπει να συνοδεύεται και από πιστοποιητικό της ΑΣΠΕ.

Επιπλέον, οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών, στην περίπτωση που δεν έχουν συμπληρώσει το σχετικό τετραγωνίδιο στην αίτηση εντυπο ασεπ/ ΣΟΧ.3, προκειμένου να δηλώσουν ότι κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος δεν έχει προσληφθεί στον ίδιο φορέα άλλο μέλος της ίδιας οικογένειας  κάνοντας χρήση της πολυτεκνικής ιδιότητας, οφείλουν να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του ν.1599/1986 με το ανωτέρω περιεχόμενο.

 

  1. Ανήλικα τέκνα

Μόρια δίνονται και για τα ανήλικα τέκνα. Ανήλικο θεωρείται το παιδί που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του μέχρι και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Ο υποψήφιος βαθμολογείται με τριάντα (30) μονάδες για καθένα από τα δύο (2) πρώτα ανήλικα τέκνα του και με πενήντα (50) μονάδες για το τρίτο ανήλικο τέκνο.

Ανήλικα τέκνα Μόρια
1ο 30
2ο 60
3ο 110
  1.  Γονέας μονογονεϊκής οικογένειας

Ο γονέας μονογονεϊκής οικογένειας βαθμολογείται με πενήντα (50) μονάδες για κάθε ένα (1) τέκνο του. Η βαθμολογία υπολογίζεται μόνο στα ζώντα μέλη της οικογένειας.

Γονέας μονογονεϊκής οικογένειας νοείται ο γονέας εκείνος ο οποίος, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης πρόσληψης, ασκεί εν τοις πράγμασι και κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση τη γονική μέριμνα ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων. Το δικαίωμα αυτό ασκείται από τον γονέα και μετά την ενηλικίωση των τέκνων και μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους (άρθρο 29 παρ. 6 ν.3838/2010).

Αριθμός τέκνων Μόρια
1ο 50
2ο 100
3ο 150
4ο 200
5ο 250

2. Τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας

Η ίδια μοριοδότηση με τους γονείς μονογονεϊκής οικογένειας ισχύει και για τα τέκνα. Το τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας βαθμολογείται με πενήντα (50) μονάδες για κάθε τέκνο της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του. Η βαθμολογία υπολογίζεται μόνο στα ζώντα μέλη της οικογένειας.

Τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας είναι εκείνο το οποίο μέχρι την ενηλικίωσή του είχε τον ένα µόνο γονέα του. Στην περίπτωση αυτή υπάγεται και το τέκνο, το οποίο στερήθηκε και τους δύο γονείς πριν την ενηλικίωσή του. Το δικαίωμα αυτό ασκείται από το τέκνο μέχρι και τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας του (άρθρο 29 παρ. 6 ν.3838/2010).

  1. Βαθμός βασικού τίτλου

Η ενότητα αυτή συμπληρώνεται υποχρεωτικά από τους υποψηφίους των κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης. Σε αυτή καταγράφονται τα στοιχεία που αφορούν το βασικό ή τους βασικούς τίτλους σπουδών που ορίζονται στην ανακοίνωση ως απαιτούμενα προσόντα για τις θέσεις εποχικού προσωπικού [βλ. Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα]. Για τις κατηγορίες Δευτεροβάθμιας (ΔΕ)  και Τεχνολογικής (ΤΕ) Εκπαίδευσης    δεν γίνονται δεκτοί τίτλοι σπουδών ανώτερης κατηγορίας από τους απαιτούμενους στην οικεία ανακοίνωση.

Στη στήλη α. ο υποψήφιος συμπληρώνει την ονομασία του τίτλου σπουδών του όπως αυτή αναγράφεται στο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο του (π.χ., Οικονομικής Επιστήμης, Απολυτήριο γενικού λυκείου κ.ά.).

Στις στήλες β. και γ. σημειώνει αριθμητικά τον ακριβή βαθμό του τίτλου σπουδών του είτε είναι σε δεκαδική μορφή (στήλη β.) είτε σε κλασματική (στήλη γ.)

Παράδειγμα 1: Αν ο βαθμός ενός τίτλου εκφράζεται με δεκαδική μορφή (π.χ. πτυχίο ΑΕΙ με βαθμό 7,54), τότε ο υποψήφιος συμπληρώνει τη στήλη β., σημειώνοντας 7 [στο πεδίο ακέραιος] και 54 [στο πεδίο δεκαδικός].

Παράδειγμα 2: Αν ο βαθμός ενός τίτλου εκφράζεται σε κλασματική μορφή (π.χ. απολυτήριο λυκείου με βαθμό 14 και 8/10), τότε ο υποψήφιος συμπληρώνει τη στήλη γ., σημειώνοντας 14 [στο πεδίο ακέραιος], 8 [στο πεδίο αριθμητής] και 10 [στο πεδίο παρονομαστής].

Στη στήλη δ. σημειώνει αριθμητικά το έτος κτήσης του τίτλου του (π.χ., 1995).

Οι υποψήφιοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) συμπληρώνουν μόνο τη στήλη α. ονομασία τίτλου της Ενότητας εφόσον για τις επιδιωκόμενες ειδικότητες κατηγορίας ΥΕ απαιτείται συγκεκριμένος τίτλος σπουδών από την ανακοίνωση [βλ. Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα]. Εάν οι υποψήφιοι προσκομίσουν ανώτερο τίτλο σπουδών (π.χ. δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) από τον ζητούμενο από την ανακοίνωση, ο τίτλος αυτός γίνεται δεκτός. Σε κάθε περίπτωση, ο προσκομιζόμενος για κάλυψη θέσεων ΥΕ κατηγορίας τίτλος σπουδών δεν βαθμολογείται.

Για τους υποψηφίους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών με δύο δεκαδικά ψηφία πολλαπλασιάζονται με τον αριθμό 40, ενώ για τους υποψηφίους της κατηγορίας ΔΕ, οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών με δύο δεκαδικά ψηφία με τον αριθμό 20.

 

ΠΕ – ΤΕ Μόρια
5 200
5.5 220
6 240
6.5 260
7 280
7.5 300
8 320
8.5 340
9 360
9.5 380
10 400

 

ΔΕ Μόρια
10 200
11 220
12 240
13 260
14 280
15 300
16 320
17 340
18 360
19 380
20 400
  1. Εμπειρία

Κάθε ένας (1) μήνας εμπειρίας και με ανώτατο όριο τους εξήντα (60) μήνες βαθμολογείται με επτά (7) μονάδες. Οι μονάδες εμπειρίας προσμετρούνται πάντα, ασχέτως αν η εμπειρία προβλέπεται ως προσόν στην οικεία ανακοίνωση.

Εμπειρία μήνες Μόρια
1 7
2 14
3 21
4 28
5 35
6 42
7 49
8 56
9 63
10 70
11 77
12 84
13 91
14 98
57 399
58 406
59 413
60 και άνω 420

Καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να μελετήσουν αναλυτικά το παράρτημα ανακοινώσεων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Το

.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...