Home / HEADER-NEWS / Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής – Σχετικά με την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης

Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής – Σχετικά με την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 10:34 πμ Ιανουάριος 7th, 2016  


PSIFOFORIA

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ                

Παλλήνη 6/1/2016                                     

                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  1. Έχει  ξεκινήσει η διαδικασία  επιλογής  Δ/ντων Εκπαίδευσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. 8/1/2016 καλούνται οι δ/ντές και οι υποδιευθυντές  των σχολείων να ψηφίσουν για Δ/ντές Εκπαίδευσης.
  2. Οι  Δ/ντές Εκπαίδευσης , ανεξάρτητα από το  πρόσωπα, είναι μέλη του διοικητικού μηχανισμού , τα οποία υλοποιούν και είναι υποχρεωμένα να υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική για την εκπαίδευση. Σ´ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  για να προωθήσει  την πολιτική της,  προχωρά  στη συγκρότηση του δικού της ελεγχόμενου διοικητικού μηχανισμού, ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων.  Ο τρόπος επιλογής  των Περιφερειακών Διευθυντών και η συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων  δεν  αφήνουν καμία αμφιβολία για τις κυβερνητικές προθέσεις.
  3. Καλεί  μεν τους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων  να «επιλέξουν»  με την ψήφο τους το διευθυντή εκπαίδευσης, αλλά επαναφέρουν τη συνέντευξη και μάλιστα στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, όταν θα είναι γνωστό ήδη όλο το τοπίο της μοριοδότησης.
  4. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου προχωρά γρήγορα στην εφαρμογή όλων των συμπεφωνημένων που έχει συνυπογράψει με την ΕΈ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ. Περικόπτει  μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικοποιεί τη δημόσια περιουσία και με διαδικασίες express περνάνε όλα τα προαπαιτούμενα,   συνεχίζοντας τη μνημονιακή  βαρβαρότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στην Εκπαίδευση,  κάτω από την ομπρέλα για άλλη μια φορά του <εθνικού διαλόγου>, επιδιώκει να υλοποιήσει πλήρως τη μνημονιακή πολιτική  και τις επιλογές Ε.Ε και ΟΟΣΑ για τη Δημόσια Εκπαίδευση (Νέο Σχολείο Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου, αξιολόγηση, υποχρηματοδότηση, επέκταση ελαστικής εργασίας,ωράριο κλπ). Ο Υπ. Παιδείας εξαγγέλλει χιλιάδες διορισμούς και την ίδια στιγμή , στις 31/12/2015,  συνυπογράφει την παράταση της 33/2006 Πράξης του Υπ. Συμβουλίου για αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς.

Αυτή την πολιτική θα κληθούν να υλοποιήσουν και να διαχειριστούν  τα νέα  στελέχη της εκπαίδευσης  το επόμενο διάστημα.

  • Καλούμε τους Δ/ντές και υποδιευθυντές των σχολείων να μη συναινέσουν σε αυτή διαδικασία, να μην αποτελέσουν το άλλοθι για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής και να ψηφίσουν λευκό σε αυτήν τη διαδικασία.
  • Καλούμε τους αιρετούς του κλάδου στα ΑΠΥΣΔΕ να μη βαθμολογήσουν κατά τη διαδικασία της συνέντευξης.

 

ΤΟ Δ.Σ  ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...