Home / HEADER-NEWS / Διευθύντρια γυμνασίου στέλνει 13χρονους μαθητές στον ανακριτή

Διευθύντρια γυμνασίου στέλνει 13χρονους μαθητές στον ανακριτή

Δημοσιεύτηκε: 12:10 μμ Ιανουάριος 20th, 2016  


katalipsi

Κλήσεις για να απολογηθούν στον ανακριτή για την κατάληψη του σχολείου τους έλαβαν δεκατριάχρονα, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής, γεγονός που εξόργισε τους γονείς, οι οποίοι κατήγγειλαν τη διευθύντρια του σχολείου, που κατέθεσε σχετική μήνυση.

Πιο συγκεκριμένα τα παραπάνω περιστατικά κατήγγειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ανακοίνωσή της, στην οποία τονίζει ότι «κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων ορισμένοι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής μαζί με τους γονείς τους υποχρεώθηκαν να περάσουν την πόρτα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης για προανακριτική εξέταση μετά από μήνυση της διευθύντριας του σχολείου για την τριήμερη κατάληψη που πραγματοποίησαν στις αρχές της σχολικής χρονιάς».

Για τους γονείς «η ενέργεια της διευθύντριας, ως στέλεχος της εκπαίδευσης, στοχεύει αφενός να τρομοκρατήσει τα παιδιά και αφετέρου να φοβίσει και να κάμψει το φρόνημα όλων όσοι αντιδρούν και αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές για την εκπαίδευση, που έρχονται από κυβέρνηση, Ε.Ε., ΟΟΣΑ κ.λπ.».

Η Ομοσπονδία εκφράζει τη συμπαράστασή της σε μαθητές και γονείς που διώκονται για τις καταλήψεις που έγιναν στις αρχές τις σχολικής χρονιάς και ζητάει να σταματήσουν οι διώξεις και να αποσυρθεί η μήνυση της διευθύντριας του σχολείου, όπως και να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, «δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον μαθητών». Δηλώνει την έντονη αντίθεσή της στην ανάμειξη εισαγγελέων, δικαστών και αστυνομίας στη σχολική ζωή και λέει «όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων».

AYΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...