Home / HEADER-NEWS / Διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017

Διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017

Δημοσιεύτηκε: 1:01 μμ Ιανουάριος 25th, 2016  


paidikovivlio

Διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Εγκρίνουμε την παραγωγή και διανομή, με τις προτεινόμενες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διορθώσεις, των παρακάτω εγκεκριμένων διδακτικών βιβλίων από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) –“Διόφαντος”», για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών του σχολικού έτους 2016-2017, ως ακολούθως:

Για την παραγωγή των ανωτέρω τίτλων λαμβάνεται υπόψη το με αριθμ. 10787/Δ1/25-1-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με θέμα «Διορθώσεις για τα Διδακτικά βιβλία και το περιεχόμενό που είναι αναρτημένο στο Ψηφιακό σχολείο, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» Σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν. 3966/2011, ο αριθμός των αντιτύπων των διδακτικών βιβλίων καθορίζεται από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) –«Διόφαντος», μετά τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των σχολικών μονάδων και τα υπάρχοντα αποθέματα κάθε τίτλου.

Ο αριθμός των αντιτύπων των βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π. καθορίζεται από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.)-“Διόφαντος”» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Η σχετική δαπάνη παραγωγής και διανομής όλων των ανωτέρω τίτλων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του «Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.)-“Διόφαντος”».

Το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.)-“Διόφαντος”» να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Διορθώσεις για τα Διδακτικά βιβλία και το περιεχόμενό που είναι αναρτημένο στο Ψηφιακό σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχετικά με τις επανεκδόσεις των βιβλίων που θα πραγματοποιηθούν για το έτος 2016-2017 και εφεξής  :

α) Θα εμφανίζεται στο εξώφυλλό τους το λογότυπο του ΙΕΠ, και στην αναφορά με τα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗΣ» να αναγράφεται ότι οι διορθώσεις έγιναν κατόπιν έγκρισής του.

β) Θα διορθωθεί το λογότυπο «Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού» και να γίνει «Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

γ) Το λογότυπο του ΙΕΠ: «Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής» θα τοποθετηθεί στο πάνω μέρος της πρώτης σελίδας του εξωφύλλου κάθε βιβλίου, αμέσως μετά το λογότυπο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και στο κάτω μέρος, όπως παλαιότερα του ΟΕΔΒ, να τίθεται το λογότυπο του Ι.Τ.Υ.Ε., καθώς και στο οπισθόφυλλο, όπως ορθά τίθεται.

δ) Για λόγους ιστορικής μνείας και τεκμηρίωσης σε κάθε επανέκδοση βιβλίου στη σελίδα 2 (Στοιχεία αρχικής έκδοσης) ή στη σελίδα 3, να γίνεται αναφορά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, εφόσον το βιβλίο εκπονήθηκε και εκδόθηκε υπό την εποπτεία του ως εξής: Η συγγραφή και η επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου «Τίτλος βιβλίου & τάξη ανά βαθμίδα, π.χ. Μαθηματικά Ε ́ Δημοτικού» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...