Home / HEADER-NEWS / Ανασυγκροτήθηκε η Εθνική Επιτροπή Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ανάπτυξης

Ανασυγκροτήθηκε η Εθνική Επιτροπή Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ανάπτυξης

Δημοσιεύτηκε: 1:13 μμ Ιανουάριος 11th, 2016  


ypep8-marousi-5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ανασυγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ανάπτυξης»

Από τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανασυγκροτείται η Εθνική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία θα ασχοληθεί με τη διασύνδεση Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ανάπτυξης.

Μέλη της ανασυγκροτημένης επιτροπής είναι οι παρακάτω:

1. Θεοχαράκης Νικόλαος

Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Ο κ. Θεοχαράκης διαθέτει πτυχίο από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μεταπτυχιακό στον τομέα της Οικονομίας και Πολιτικής του Παν/μιου του Cambridge, με Διδακτορική Διατριβή στα Οικονομικά (Churchill College & Faculty of Economics and Politics).  Ήταν ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της Τράπεζας Εγνατία και EgnatiaSecurities. Έχει χρηματίσει στο διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας, της εφημερίδας Αυγή και της Εθνικής Ασφαλιστικής.Επίσης, συμμετείχε ως Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής της ελληνικής αντιπροσωπίας στο Εuroworking Group.

2. Καραμεσσίνη Μαρία

Καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας και της Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Διοικήτρια του ΟΑΕΔ. Διαθέτει πτυχίο του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Γαλλία (Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνική Οικονομία της Ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης – ParisI & Διδακτορικό Δίπλωμα στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού-7). Είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής της «Διεθνούς Ομάδας Εργασίας για την Κατάτμηση της Αγοράς Εργασίας» (International Working Party on Labour Market Segmentation) και της Διοικούσας Επιτροπής της Διεθνούς Διεπιστημονικής Ερευνητικής Ομάδας «Αγορά εργασίας και φύλο» του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (C.N.R.S.). Είναι επίσης ανεξάρτητη Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Χατζαντώνης Δημήτρης

Διευθυντής του τομέα Επιχειρηματικότητας του ΣΕΒ. Εμπειρογνώμονας σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας. Διαθέτει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διδακτορικό στην Οικονομία των Επιχειρήσεων του Παν/μίου του MontpellierI. Έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Εργασίας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το Υπουργείο Ανάπτυξης (διετέλεσε σύμβουλος στη Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας).

4. Καμτσίδου Ιφιγένεια

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα του κλάδου Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Paris X- Nanterre και έχει αναγορευτεί διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου (Πανεπιστήμιο Paris X- Nanterre). Είναι Αν. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Μονπελιέ, των Παρισίων και της Μεσίνα. Από τον Απρίλιο του 2015 είναι Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και από τον Μάιο του 2015 τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διετέλεσε πρόεδρος της Nομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Γ. Γραμματείας Ισότητας.

5. Σταμπουλής Γεώργιος

Λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Διδάσκει Οικονομική της Τεχνολογίας καθώς και Οργάνωση Επιχειρησιακών Λειτουργιών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος. Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex. Είναι μέλος της Εταιρείας Συστημικής Δυναμικής (System Dynamics Society) και του ελληνικού τμήματός της καθώς και του European Association of Evolutionary Political Economy.

6. Καρνιούρας Παναγιώτης

Συντονιστής του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα υποστήριξης της καινοτομίας, αξιοποίησης της νέας γνώσης, μεταφοράς τεχνολογίας, διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα καθώς και στη διαμόρφωση και τον σχεδιασμό σχετικών πολιτικών. Συμμετέχει ως Εθνικός Εκπρόσωπος στην Επιτροπή «Καινοτομία στις ΜΜΕ και Πρόσβαση στη χρηματοδότηση υψηλού κινδύνου» του Ορίζοντα 2020, στη Διαχειριστική Ομάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου υποστήριξης επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network, έχει δε διατελέσει αξιολογητής σε πλήθος εθνικών και ευρωπαϊκών έργων και διαγωνισμών καινοτομίας. Ο κ. Καρνιούρας είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός (ΕΜΠ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το UMIST.

7. Κρεστενίτης Ιωάννης

Καθηγητής Παράκτιας Τεχνικής και Ωκεανογραφίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Τεχνικής & Θαλασσίων Έργων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ. Επιστημονικά υπεύθυνος σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον, τη διαχείριση της παράκτιας ζώνης, τη φυσική ωκεανογραφία και τα παράκτια έργα. Είναι μέλος σχετικών επιστημονικών ενώσεων και έχει διατελέσει μέλος επιστημονικών επιτροπών του ΑΠΘ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας).

8. Νούνεσης Γεώργιος

Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», συντονίζει διεπιστημονικά προγράμματα με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Έχει έντονη δραστηριότητα στη διασύνδεση έρευνας – επιχειρηματικότητας ως ιδρυτικό μέλος νεοφυών επιχειρήσεων και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Hellenic Biocluster (HBio). Διετέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bordeaux I και Επισκέπτης Ερευνητής στο Centre de Recherche Paul Pascal. Εργάστηκεστο MIT ωςΕρευνητήςστο Francis Bitter National Magnet Lab καιΜεταδιδακτορικόςΕρευνητήςστο Center for Materials Science & Engineering. Έχει PhD στη Φυσική (University of Minnesota) και Πτυχίο Φυσικής (ΕΚΠΑ).

9. Ζεργιώτη Ιωάννα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, ΕΜΠ. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διαθέτει Διδακτορικό Δίπλωμα σεLaserMaterialsProcessing από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Έχει διατελέσει projectmanager της εταιρείας Philips στην Ολλανδία και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΜaxPlanckInstitut(Goettingen) στην Γερμανία.

10. Χοντζόπουλος Ηλίας

Έλαβε το πτυχίο του Χημικού καθώς και το Διδακτορικό του Δίπλωμα από τοΕΚΠΑ. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της PRIME Laser Technology ΑΒΕΕ και Γενικός Διευθυντής της Lamda Technology ΕΠΕ. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής για 5 χρόνια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητής για 16 χρόνια στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής & Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, όπου ήταν επιστημονικός υπεύθυνος – συντονιστής σε ένα μεγάλο αριθμό ερευνητικών έργων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

11. Ταβερναράκης Νεκτάριος

Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, και Τακτικός Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Ηγείται επίσης του εργαστηρίου Νευρογενετικής και Γήρανσης του Ινστιτούτου. Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, είναι διδάκτορας του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (RutgersUniversity, NewJersey). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των μοριακών μηχανισμών που διέπουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, των μηχανισμών νευροεκφυλισμού, καθώς και των μηχανισμών γήρανσης. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικά συγγράμματα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία καθώς και πολλά εκλαϊκευτικά επιστημονικά άρθρα. Έχει βραβευτεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς με σημαντικές διακρίσεις και είναι επίσης εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO) και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (Academia Europaea).

12. Χατζηιωάννου Αριστοτέλης

Κύριος Ερευνητής του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, υπεύθυνος για την Ομάδα Μεταβολικής Μηχανικής και Βιοπληροφορικής. Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Πληροφορικής ΕΜΠ και Διδάκτωρ (D.Phil.) στην Μεταβολική Μηχανική και Βιοπληροφορική της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Συνιδρυτής της start-up εταιρείας e-NIOS, spin-off του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, που ειδικεύεται στην ευφυή υπολογιστική ανάλυση γενωμικών δεδομένων. Αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία τεχνολογικής καινοτομίας, προερχόμενη από το ερευνητικό και ακαδημαϊκό οικοσύστημα, που έλαβε χρηματοδότηση σποράς, από το κεφάλαιο επιχειρηματικού κινδύνου PJTechCatalyst της Τράπεζας Πειραιώς, στην περίοδο της κρίσης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...