Home / HEADER-NEWS / Αναγνωστοπούλου: Προτεραιότητα ήταν η κάλυψη αναγκών σε Α/θμια και Β/θμια

Αναγνωστοπούλου: Προτεραιότητα ήταν η κάλυψη αναγκών σε Α/θμια και Β/θμια

Δημοσιεύτηκε: 10:39 πμ Ιανουάριος 9th, 2016  


Vouli-Olomeleia-aithousa

Αναγνωστοπούλου: Προτεραιότητα ήταν η κάλυψη αναγκών σε Α/θμια και Β/θμια

«Φέτος, όμως, στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος, στο ΤΕΦΑΑ το Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν έχει καταστεί δυνατή η διδασκαλία του ολυμπιακού αθλήματος του Ταε Κβο Ντο, καθώς ο μοναδικός διδάσκων τα τελευταία είκοσι τέσσερα έτη –και παρεμπιπτόντως κάτοχος διδακτορικού- δεν κατάφερε να πάρει απόσπαση, αλλά πήγε να διδάξει φυσική αγωγή σε δημοτικό σχολείο της Ρόδου»

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ των άλλων  η Βουλευτής κα Αυλωνίτου σε επίκαιρη ερώτησή της σχετικά με την αδυναμία αποφοίτησης των φοιτητών ειδίκευσης «Ταε Κβο Ντο» από τα ΤΕΦΑΑ των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Αθηνών, λόγω έλλειψης διδασκόντων της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Η κα Αυλωνίτου τόνισε ότι «πρόβλημα δεν έχει μόνο το ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά επίσης και το αντίστοιχο τμήμα ΤΕΦΑΑ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εκεί το μάθημα διδασκαλίας του Τάε Κβο Ντο διδάσκεται από άμισθο μεταπτυχιακό φοιτητή και διερωτάται κανείς για πόσο ακόμα».

Η κα Αναγνωστοπούλου που απάντησε στην ερώτηση ανέφερε τα εξής:

  • Θα ξεκινήσω από το ουσιαστικό μέρος της ερώτησής σας, δηλαδή από εκεί που δείχνει όλη την παθογένεια του συστήματος επί τόσα χρόνια. Είπατε και το γράφετε και στην ερώτησή σας ότι επί είκοσι τέσσερα χρόνια δίδασκε αποσπασμένος άνθρωπος, ο οποίος έχει και διδακτορικό. Αποσπασμένος επί είκοσι τέσσερα χρόνια είναι ένα πράγμα το οποίο δεν συνηθίζεται σε καμμία ευρωπαϊκή χώρα. Είχε διδακτορικό, θα μπορούσε επί είκοσι τέσσερα χρόνια να έχει προκηρυχθεί θέση. Άρα, έχουμε μία παθογένεια η οποία φαίνεται τώρα.
  • Δεύτερον, αυτό που λέει ο νόμος ήδη από το 1999 είναι ότι οι αποσπάσεις γίνονται από πλεονάζον προσωπικό, αφού έχουν καλυφθεί οι ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Φέτος, λοιπόν, η προτεραιότητα ήταν να καλυφθούν οι ανάγκες στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια. Άρα το πρόβλημα που έχουμε είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, του οποίου τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα που όντως δεν έχουμε τα τελευταία χρόνια ούτε προσλήψεις ούτε τίποτα….

Για το πρόβλημα του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης η κα Αναγνωστοπούλου εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις τρεις αποσπάσεις στις επιπλέον θέσεις που θα δοθούν θα καλυφθεί αυτό το πρόβλημα, γιατί όντως στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου  έχει ζήτηση η ειδίκευση. Γιατί υπάρχουν και ειδικεύσεις-ειδικότητες που δεν έχουν ζήτηση και γι’ αυτό σταματάνε και να διδάσκονται.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...