Home / HEADER-NEWS / 50,4 ευρώ για 2 χρόνια για τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία

50,4 ευρώ για 2 χρόνια για τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 1:05 μμ Ιανουάριος 26th, 2016  


oloimero

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 6 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ »

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 8

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ- ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ »

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 9

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ- ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο»

Το ποσό των 50.400.000 ευρώ προβλέπεται στην Πρόσκληση που απευθύνει το υπουργείο Οικονομίας προς την Επιτελική ∆ομή ΕΣΠΑ υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Τομέα Παιδείας να καταθέσει προτάσεις  έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν.

Στόχος της προτεινόμενης Πράξης είναι η υποστήριξη του θεσμού του ΕΑΕΠ ώστε να επεκταθεί στο σύνολο των ∆ημοτικών Σχολείων της χώρας.

Η διάρκεια της προβλέπεται να είναι διετής. Ειδικά για το σχολικό έτος 2015-2016, στόχος είναι η συνέχιση της εφαρμογής του θεσμού στις σχολικές μονάδες που ήδη εφαρμόζεται.

Το ΕΑΕΠ αποτελεί επέκταση του προαναφερόμενου θεσμού μέσω της εισαγωγής στο πρόγραμμα σπουδών επιπλέον γνωστικών αντικειμένων. Συγκεκριμένα, το υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα διευρύνεται μέχρι τις 14.00 με αποτέλεσμα την αύξηση του συνόλου των διδακτικών ωρών από 174 σε 210 ώρες την εβδομάδα για όλες τις τάξεις του ∆ημοτικού. Η διεύρυνση του ωραρίου αξιοποιείται με εισαγωγή ή αύξηση των ωρών διδασκαλίας μιας σειράς μαθημάτων (Αγγλικά, Πληροφορική, Καλλιτεχνικά, Θεατρική Αγωγή, Μουσική, Φυσική Αγωγή).

Η εισαγωγή και ο εμπλουτισμός των γνωστικών αντικειμένων προϋποθέτει την απασχόληση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Αγγλικής, Πληροφορικής, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής και Φυσικής Αγωγής, που είτε δεν διατίθενται είτε δεν δύναται να καλυφθούν από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ολοήμερα όλα τα δημοτικά σχολεία από το επόμενο σχολικό έτος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...