Home / HEADER-NEWS / 10.000 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην επιμόρφωση για την ενδοσχολική βία

10.000 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην επιμόρφωση για την ενδοσχολική βία

Δημοσιεύτηκε: 9:47 πμ Ιανουάριος 6th, 2016  


bull

10.000 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην επιμόρφωση για την ενδοσχολική βία

Μέσω των Ομάδων Δράσεων Πρόληψης και υπό τον Συντονισμό των Επιτροπών Συντονιστών Δράσεων Πρόληψης, θα γίνει συστηματική διεξαγωγή εκτιμήσεων σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τον καθορισμό της συχνότητας του φαινομένου της σχολικής βίας, του τρόπου εμφάνισής του και των αποτελεσμάτων του εν λόγω προγράμματος. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί και κατατεθεί πρόταση για συνέχιση του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ, 2014-2020, με προσθήκες νέων αξόνων (ρατσισμός, ξενοφοβία, ομοφοβία κ.α.) που θα υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο υπουργός Παιδείας μετά από ερώτηση του Βουλευτή κ. Φορτσάκη ενώ σημειώνει ότι πρόθεση του ΥΠΠΕΘ είναι να αναπτυχθούν περαιτέρω υποστηρικτικά δίκτυα σε σχέση με την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος, να ενδυναμωθούν οι ενδοσχολικές δομές που δύνανται να υποστηρίξουν τα θύματα του σχολικού εκφοβισμού και να υλοποιηθούν σε συστηματική βάση ενημερωτικές παρεμβάσεις που απευθύνονται σε όλα τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς).

Ο υπουργός

ότι κάθε σχολικό έτος υπολογίζεται ότι υλοποιούνται κατά μέσο όρο 5.500 προγράμματα Αγωγής Υγείας, το 30% εκ των οποίων σχετίζεται με θέματα βίας και κακοποίησης στην παιδική ηλικία.

Ο υπουργός ενημερώνει ότι σύμφωνα με το αρ 10264/27-11-15 έγγραφο της ΕΥΕ Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΥΠΠΕΘ η επιμόρφωση ( Ενημέρωση – επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας) χωρίστηκε σε δυο κύκλους και συνολικά συμμετείχαν 10.000 εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...