Home / HEADER-NEWS / Τι πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις στην Ενισχυτική και για την κατάργηση τμημάτων

Τι πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις στην Ενισχυτική και για την κατάργηση τμημάτων

Δημοσιεύτηκε: 2:40 μμ Δεκέμβριος 17th, 2015  


enisxitiki

Τι πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις στην Ενισχυτική και για την κατάργηση τμημάτων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την Οργάνωση και τη Λειτουργία των Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Στον εν λόγω πρόγραμμα όπως έχει γράψει το xenesglosses.eu θα απασχοληθούν 1.023 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η απόφαση οι διδάσκοντες στα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σύμφωνα … με αμοιβές που αντιστοιχούν σε εκείνες των ωρομισθίων εκπαιδευτικών ή/και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, με χρήση των μορίων τους στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών.

Οι εγγεγραμμένοι στον πίνακα αυτό, οι οποίοι επιθυμούν να απασχοληθούν στην Δομή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για Σ.Κ.Ε.Δ. σε μία (1) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι τοποθετήσεις πραγματοποιούνται με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δ.Δ.Ε. με βάση την κατάταξη των αιτούντων στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών και τις δηλώσεις προτίμησης των Σ.Κ.Ε.Δ. των ήδη επιλεχθέντων.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος καθώς αναφέρεται ότι το ημερήσιο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας καλύπτει 1−5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά την λήξη του κανονικού προγράμματος.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όσοι τελικά επιλεχθούν είναι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι ώρες εργασίας τους αν περιοριστεί ο αριθμός των μαθητών. Παραθέτουμε κάποια σημεία του ΦΕΚ που χρήζουν προσοχής:

  • Ένα τμήμα μαθήματος συνεχίζει να υφίσταται εφόσον έχει ενεργούς μαθητές/τριες τουλάχιστον δέκα (10) ή πέντε (5) ή οτιδήποτε άλλο σύμφωνα με την παράγραφο 14.
  • Στην περίπτωση όπου από διαγραφή μαθητών/τριών σε ένα τμήμα απομείνουν λιγότεροι ενεργοί μαθητές/ τριες από τα επιτρεπόμενα όρια, τότε το τμήμα παύει να υφίσταται με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δ.Δ.Ε. Στην περίπτωση αυτή αναπροσαρμόζεται η ανάθεση ωρών του διδάσκοντος καθηγητή, με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δ.Δ.Ε. ή λύεται η σύμβαση, εφόσον δεν υπάρχουν υπόλοιπες ώρες.
  • Ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία απουσιάσουν όλοι οι μαθητές του τμήματος για τρεις (3) συνεχόμενες ημέρες, τότε το τμήμα μαθήματος παύει να υφίσταται με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δ.Δ.Ε.

ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ ΕΔΩ

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...