Home / HEADER-NEWS / ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ζητούνται απαντήσεις σχετικά με διαδικασία αξιολόγησης ΕΕΠ του τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας και ανεπίτρεπτη φρασεολογία σε απαντητικά έγγραφα.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ζητούνται απαντήσεις σχετικά με διαδικασία αξιολόγησης ΕΕΠ του τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας και ανεπίτρεπτη φρασεολογία σε απαντητικά έγγραφα.

Δημοσιεύτηκε: 3:19 μμ Δεκέμβριος 20th, 2015  


letter

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ του ΠΟΛΙΤΗ.

Κάθε χρόνο το ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ κάνει προκήρυξη για έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό με σκοπό την κάλυψη  εκτάκτων εκπαιδευτικών αναγκών των Τμημάτων.

Το όλο νομικό πλαίσιο περιγράφεται όπως στην προκήρυξη (ΑΔΑ: 7YΡ64691ΟΗ-ΠΚ5).

Αναφέρονται τα προσόντα των υποψηφίων εργαστηριακών συνεργατών (πτυχίο και μεταπτυχιακό στην ειδικότητα, , επαγγελματική και διδακτική εμπερια, δημοσιεύσεις).

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι  η επαγγελματική προϋπηρεσία πρέπει να είναι αντίστοιχη με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης και του τμήματος, το μεταπτυχιακό πρέπει να είναι συναφές με την ειδικότητα της θέσης και όλα αυτά αποδεικνύονται με συγκεκριμένους τρόπους.

Μετά από την απόρριψη της υποψηφιότητας μου για ΕΕΠ εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Οδοντικής Τεχνολογιας ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, έκανα έγγραφη καταγγελία προς το Συνήγορο του Πολίτη, έχοντας τη βεβαιότητα ότι η διαδικασία είναι μη σύννομη και μεροληπτική σε βάρος μου.

Να σημειώσω ότι κάνω αιτήσεις για ΕΕΠ επί ΔΕΚΑ (10) χρόνια αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν μου έχει ανατεθεί διδακτικό έργο σε αντίθεση με άλλους συνυποψήφιους οι όποιοι έχουν λιγότερα  τυπικά και ουσιαστικά  προσόντα δηλαδή κάποιοι δεν έχουν μεταπτυχιακό,  η έχουν μη συναφές με την ειδικότητα, δεν έχουν δημοσιεύσεις και ερευνητικό έργο, δεν έχουν νόμιμη και πραγματική προϋπηρεσία σε οδοντοτεχνικά εργαστήρια.

Ένα από τα ζητήματα που κατήγγειλα είναι η  μη σύννομη αξιολόγηση των συνυποψήφιων κ.κ. οδοντίατρων και η μη αποδεκτή ή/και ανύπαρκτη επαγγελματική προϋπηρεσία αυτών στο οδοντοτεχνικό επάγγελμα αφού δεν καταθέτουν τα προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά τεκμηρίωσης της.

Στην ένσταση μου που κατέθεσα προς το Τμήμα και άλλους αρμοδίους φορείς, στοιχειοθετώ πλήρως τα καταγγελλόμενα, όπως κάνω άλλωστε κάθε χρόνο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, τιμώντας το θεσμικό του ρόλο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Πολίτη σε σχέση με το Κράτος, μελέτησε  την υπόθεση ενδελεχώς και συνέταξε την σχετική αναφορά η οποία θίγει επίσης και την ανεπίτρεπτη φρασεολογία, και τελικά νοοτροπία, του Τμήματος στις έγγραφες απαντήσεις του προς τον πολίτη.

Είναι ευκαιρία να γίνει μια ενδελεχής ερεύνα των διαφόρων κατά καιρούς καταγγελιών, για το πώς γίνονται οι αναθέσεις (διότι στα ΤΕΙ υπάρχει όφελος των επιλεγέντων, οικονομικό και ασφαλιστικό) πώς δρομολογούνται προσλήψεις μονίμων με μη σύννομα προσόντα διότι παρόλο που μερικές υποθέσεις έχουν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, πολλές είναι αυτές που εγκαταλείπονται μετά την απογοήτευση των υποψηφίων για τα συμβαίνοντα στις αξιολογήσεις.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΗΣ DDT, Msc.

Πτυχιούχος Οδοντικής Τεχνολογιας  ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Ειδίκευση στην Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας, Ιατρική Σχολή ΔΠΘ

Email: Leonidas_299@yahoo.gr

Κιν: 6934241228


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...