Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Κ.Σωτηρίου «συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Π. Δ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής

Σύλλογος Κ.Σωτηρίου «συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Π. Δ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής

Δημοσιεύτηκε: 8:15 μμ Δεκέμβριος 8th, 2015  


PAREMVASIS

ΑΠ 4/7-12-2015

Προς : Υπ. Παιδείας, Περιφέρεια εκπ. Αττ. Διεύθυνση
Αν. Αττικής, Σχολικούς Συμβούλους, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων,
ΔΟΕ, Σύλλογοι ΠΕ, Συντονιστικό Αναπληρωτών, τα μέλη

Την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη ο σύλλογός Κ. Σωτηρίου συμμετέχει και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής στις 13:00μμ, στηρίζοντας την απόφαση της συνέλευσης (29/11) του

Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπ/κων και μαζί με τους άλλους συλλόγους της ΠΕ προκειμένου να απαιτήσουμε :
• την κάλυψη όλων των κενών – συνεχίζουν 270 κενά στην Αν. Αττική!!!
• να σταματήσει η άθλια εικόνα των σχολείων της Μη κάλυψης του πρωινού προγράμματος, της υπολειτουργίας ή ΜΗ λειτουργίας των ολοήμερων (δημοτικών και νηπιαγωγείων) και της παραβίασης των αναλυτικών προγραμμάτων και της κάλυψης ων ειδικοτήτων με δασκάλους ή εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων.
• να εγκριθούν οι αναγκαίες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας και άλλες υποστηριχτικές δομές του δημόσιου σχολείου (κάλυψη Τμημάτων Ένταξης, παράλληλη στήριξη κλπ)
• να σταματήσει κάθε σύμπτυξη τμήματος, να διχοτομηθούν τα υπεράριθμα τμήματα άνω των 25 μαθητών και να σταματήσει και να ακυρωθεί κάθε αυθαίρετη μετακίνηση εκπαιδευτικού
• την ισότιμη αντιμετώπιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε ό,τι αφορά ζητήματα που προκύπτουν στις κατά τόπους διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μισθοδοσία, χορήγηση αδειών κτλ).
Απαιτούμε ακόμα, να παρθούν πίσω οι αυθαίρετες μετακινήσεις που αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, την Παρασκευή 4/12, με πλειοψηφία 3 -2.

Παρά τις αποφάσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών ενάντια στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών και τις τοποθετήσεις συλλόγων διδασκόντων που τεκμηρίωναν την αναγκαιότητα να παραμείνουν για συγκεκριμένο αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο στο σχολείο, η Δ/ντρια εκπαίδευσης μαζί με τα δύο νέα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ σε πλήρη ταύτιση και πιστοί στο ρόλο τήρησης των περικοπών των Μνημονίων που εφαρμόζει το Υπ. Παιδείας, αποφάσισαν τις αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Επέλεξαν να προχωρήσουν την προσπάθεια να «καλύψουν» όπως- όπως κενά περικόπτοντας άλλες εκπαιδευτικές λειτουργίες από άλλα σχολεία!!!

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΕΘ στις 23/11/15, για την κάλυψη των κενών στα σχολεία αλλά και για την εργασιακή επισφάλεια των εκπαιδευτικών, καταδικάζουμε για ακόμη μία φορά τον εμπαιγμό και την αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Η μόνη σαφής απάντηση που δόθηκε είναι ότι τα κενά δεν πρόκειται να καλυφθούν, ενώ οι χαμένες διδακτικές ώρες θα αποτελούν πραγματικότητα για χιλιάδες μαθητές έως και το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Η «ενημέρωση» που παρείχε το υπουργείο δεν αφήνει άλλη επιλογή από τον δρόμο της αντίστασης και της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών.

Διεκδικούμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς, βελτίωση των εργασιακών όρων για όλους τους αναπληρωτές, άμεση πρόσληψη των άνεργων συναδέλφων μας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, πρόσβαση όλων των μαθητών στην ολόπλευρη μόρφωση.

• Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα σωματεία, τους γονείς να υπερασπιστούν αγωνιστικά το δημόσιο σχολείο, το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, τις εργασιακές σχέσεις εντός αυτού και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
• Καλούμε τις Ενώσεις και τους συλλόγους γονέων της περιοχής μας να συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση
• Καλούμε ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες με τα μεγαλύτερα προβλήματα, οι δ/ντές και σύλλογοι διδασκόντων, να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων και να τους καλέσουν στη συγκέντρωση.
• Καλούμε τη ΔΟΕ να συμμετέχει στην κινητοποίηση και να καλέσει όλους τους συλλόγους.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, κηρύσσουμε δίωρη στάση εργασίας 12.00 -14.00μμ και 2μμ – 4μμ για το ολοήμερο (κάθε συνάδελφος μπορεί να προσαρμόσει τη στάση εργασίας στο πρόγραμμα του έτσι που να διευκολύνει καλύτερα τη συμμετοχή του)

ypografes syllogos


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...