Home / HEADER-NEWS / Ποιοι είναι οι στόχοι για την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια

Ποιοι είναι οι στόχοι για την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια

Δημοσιεύτηκε: 10:32 πμ Δεκέμβριος 27th, 2015  


enisxitiki

Ποιοι είναι οι στόχοι για την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» η Ενισχυτική Διδασκαλία στη Β/θμια Εκπαίδευση.

Αντικείμενο της Πράξης είναι η παρακολούθηση αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας σε ομάδες μαθητών που έχουν κενά ή προβλήματα μάθησης για τους μαθητές Γυμνασίων.

Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΕΔ) είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής, η ενίσχυση της πρόσβασης και της συμμετοχής όλων στο εκπαιδευτικό σύστημα και η βελτίωση της απόδοσης τους χωρίς επιπλέον δαπάνες σε συμπληρωματικά εξωσχολικά μαθήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του προγράμματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι η ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και η δυνατότητα πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου, με τη λειτουργία της ΕΔ λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας, δημιουργούνται συνθήκες πρόληψης και θεραπείας του κοινωνικού αποκλεισμού και αναβαθμίζεται η ποιότητα της Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της ΕΔ οι μαθητές/τριες δύνανται να παρακολουθήσουν μαθήματα όπως αναφέρονται η Γλωσσική Διδασκαλία (Αρχαία και Νέα Ελληνικά), τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Χημεία.

Για τον καθορισμό της οργάνωσης και λειτουργίας των προγραμμάτων, τη διαδικασία ορισμού των Σχολικών Κέντρων όπου αυτά θα υλοποιηθούν, τα διδακτέα μαθήματα, τις αρμοδιότητες, το πλαίσιο απασχόλησης των συμμετεχόντων, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετικά με τη λειτουργία τους, θα εκδοθεί για το σχολικό έτος 2015-2016 Υπουργική Απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σε κάθε Σχολικό Κέντρο ορίζεται ένας Υπεύθυνος, με αμοιβή η οποία δε δύναται να υπερβαίνει το μικτό ποσό των 150,00€ μηνιαίως.

Η προτεινόμενη Πράξη αφορά στην εφαρμογή της ΕΔ κατά το σχολικό έτος 2015-2016 και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στο εγκεκριμένο Σύστημα Διαχειριστικής Επάρκειας της ΕΥΕ Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΚΩΔ.ΔΕΙΚΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΕΙΚΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟΣ
11501 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΧ.ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ 1355
ΜΕΤΑΒΑΣΗ 738
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ 465
11502 ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ 32.520
ΜΕΤΑΒΑΣΗ 17.700
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ 11.160

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...