Home / Featured / Προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία και διορισμοί

Προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία και διορισμοί

Δημοσιεύτηκε: 10:33 πμ Δεκέμβριος 4th, 2015  


FILIS

Προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία και διορισμοί

Τι αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο Υπουργός Παιδείας

Με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία αναγνωρίζεται για μοριοδότηση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ οι απολυμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί υπό τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι προαναφερόμενες διατάξεις έχουν τη δυνατότητα ένταξης στους πίνακες των δυο επόμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ κατ’ εξαίρεση όποτε αυτοί προκηρυχθούν. Κατά τη μεταβατική περίοδο, δε, του άρθρου 9 παρ.1 του Ν.3848/2010, υπό τις λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που απολύονται αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων ή με καταγγελία της σύμβασης εργασίας, εφόσον συμπληρώνουν στην ίδια σχολική μονάδα κατά την ημέρα της απόλυσης συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον δυο σχολικών ετών με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό, εντάσσονται με την ιδιωτική τους προϋπηρεσία, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα σχολικά έτη 2010-11 και 2011-12 στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών και προσλαμβάνονται με βάση τα κριτήρια που ισχύουν για την κατάταξή τους στους οικείους πίνακες για το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας μετά από σχετικό έγγραφο και σε Υπόμνημα εκπαιδευτικού το οποίο κατέθεσε ως Αναφορά ο Βουλευτής κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος σχετικά με το διορισμό στη δημόσια Δ/θμια Εκπαίδευση.

Επίσης γίνεται αναφορά και στην παρ.5 του άρθρου 9 του Ν.3848/2010 που αναφέρει ότι «Στους τελικούς πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών που θα συνταχθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του πρώτου μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος και του επόμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ εντάσσονται κατ’ εξαίρεση και:

Β) οι μέχρι την κατάρτιση των πινάκων αυτών απολυόμενοι εκπαιδευτικοί από ιδιωτικά σχολεία, λόγω κατάργησης των σχολείων αυτών, που στις 1.7.2010 θα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 24μηνη προϋπηρεσία. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θεωρείται ότι έχουν συγκεντρώσει μέσο όρο βαθμολογίας 50 μονάδες, έστω και αν δεν θα έχουν πετύχει τη βαθμολογική βάση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αν έχουν λάβει μέρος σε διαγωνισμό και έχουν συγκεντρώσει μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από 50 λαμβάνεται υπόψη αυτός ο βαθμός».

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...