Home / HEADER-NEWS / Παρέμβαση για το ωράριο των εκπαιδευτικών ΑμεΑ

Παρέμβαση για το ωράριο των εκπαιδευτικών ΑμεΑ

Δημοσιεύτηκε: 8:09 μμ Δεκέμβριος 29th, 2015  


anapiria

Ερώτηση κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της βουλευτού Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, με θέμα την ανάγκη μείωσης του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών με αναπηρίες, καθώς και εξασφάλισης σε αυτούς συνεχόμενου ωραρίου διδασκαλίας και απαλλαγής τους από εξωδιδακτικές υποχρεώσεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι το λειτούργημα του εκπαιδευτικού έχει αυξημένες και ιδιαίτερης φύσης απαιτήσεις, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, σε συνδυασμό με τις εξωδιδακτικές τους υποχρεώσεις λόγω και της έλλειψης γραμματειακής υποστήριξης από διοικητικούς υπαλλήλους στα σχολεία. Οι παραπάνω συνθήκες οδηγούν πολλές φορές σε φαινόμενα εργασιακής κόπωσης, ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρίες, οι οποίοι πολλές φορές δυσκολεύονται ή αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, σε βάρος της κατάστασης της υγείας τους αλλά και της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Ιδιαίτερα μετά την προ διετίας αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά δύο ώρες, έχει καταγραφεί πλήθος περιστατικών όπου εκπαιδευτικοί με αναπηρίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σωματικά, πνευματικά και ψυχικά και το φαινόμενο αυτό επιτείνεται όταν καλούνται να διδάσκουν ασυνεχή διδακτικά ωράρια και τους ανατίθενται εξωδιδακτικές υποχρεώσεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους υπουργούς αν προτίθενται να προχωρήσουν σε ρύθμιση για μείωση των ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας των εκπαιδευτικών (μόνιμων και αναπληρωτών) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκουν στις κατηγορίες του Ν.2527/1997 (τυφλοί ή παραπληγικοί – τετραπληγικοί, νεφροπαθείς τελικού σταδίου, έχοντες αναπηρία 67% και άνω), καθώς και οι πιστοποιημένα πάσχοντες από άλλες σοβαρές χρόνιες ασθένειες, οι οποίες αναγνωρίζονται ως κριτήρια πρόταξης στους πίνακες μοριοδότησης των εκπαιδευτικών (π.χ. δρεπανοκυτταρική αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας). Επίσης, ρωτούν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να υποχρεώνονται από οδηγίες του υπουργείου Παιδείας οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να φροντίζουν να εξασφαλίζεται στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις κατηγορίες που προβλέπει ο Ν.2527/1997 ή που πάσχουν από άλλες σοβαρές χρόνιες ασθένειες συνεχές ωράριο διδασκαλίας και να τους παρέχεται κάθε άλλη διευκόλυνση, όπως απαλλαγή από την υποχρέωσή τους για προσφορά εξωδιδακτικής εργασίας.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...