Home / HEADER-NEWS / Νωρίτερα από κάθε άλλο χρόνο θα ξεκινήσει η Ενισχυτική Διδασκαλία

Νωρίτερα από κάθε άλλο χρόνο θα ξεκινήσει η Ενισχυτική Διδασκαλία

Δημοσιεύτηκε: 10:06 πμ Δεκέμβριος 17th, 2015  


enisxitiki

Νωρίτερα από κάθε άλλο χρόνο θα ξεκινήσει η Ενισχυτική Διδασκαλία

Ξεκίνησε χθες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου το οποίο περιλαμβάνει θετικά μέτρα που λαμβάνουν σειρά Υπουργείων ανάμεσά τους και το Υπουργείο Παιδείας. Από τα σημαντικότερα θέματα, όπως έχει γράψει το xenesglosses.eu, είναι αυτό της «Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης» αλλά και θέματα που αφορούν το ΕΑΠ.

1.023 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο όχι μόνο θα περιορίσει την ανεργία των εκπαιδευτικών αλλά και θα ενισχύσει τους μαθητές σε μια δύσκολη περίοδο. Ήδη ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η κατανομή των θέσεων των εκπαιδευτικών ενώ οι γονείς καλούνται μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους.

Είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω διαδικασία ξεκινά τόσο νωρίς καθώς τα προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα λειτούργησε αποσπασματικά με αποτέλεσμα την απαξίωσή του. Μόνο το 2013-14 είχαμε την έναρξή του το Μάρτιο ενώ για φέτος η έναρξη του τοποθετείται στα μέσα Ιανουαρίου, όπως έχουμε γράψει. Σε δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι «η έναρξη των μαθημάτων υπολογίζεται να ξεκινήσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου του 2016».

Με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα αναμένεται να προσληφθούν εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04. Οι προσλήψεις θα είναι με το καθεστώς του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου, δηλαδή το μέγιστο των ωρών απασχόλησης θα είναι οι 15 (9-15 αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου) ενδεχομένως να προσληφθούν και ωρομίσθιοι στην περίπτωση που οι ώρες θα είναι 8 και λιγότερες (1-8 ωρομίσθιος).

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη στην τοποθέτησή της στην χθεσινή Επιτροπή δήλωσε ότι «επανέρχεται η αντισταθμιστική εκπαίδευση όπου πλέον η ενισχυτική και πρόσθετη διδακτική στήριξη δεν απευθύνεται μόνο στους μαθητές γυμνασίων και λυκείων και ιδιαίτερα σε  παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών με προσπάθεια να αντιστραφεί το φαινόμενο της μαθητικής διαρροής. Αλλά ονομάζεται αντισταθμιστική διότι πηγαίνει και παρά πέρα να έχουμε την δυνατότητα υποστήριξης διδακτικής και σε οργανισμούς θεραπείας αλλά και σε ειδικά καταστήματα κράτησης νέων».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Σταμπούλη τόνισε το ρόλο που μπορεί να παίξει η αντισταθμιστική εκπαίδευση στα ειδικά καταστήματα κράτησης νέων, καθώς και στα καταστήματα κράτησης ανηλίκων και στους οργανισμούς θεραπείας εξαρτημένων ατόμων.

«Πρόκειται για ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από αυτό το μέτρο, διότι πολύ συχνά έχουν και πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, πιο χαμηλό από το μέσο όρο, πιο χαμηλά ακόμη και από το υποτιθέμενο υποχρεωτικό επίπεδο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Οι διατάξεις αυτές είναι ενταγμένες σε μια συνολικότερη προσπάθεια που γίνεται και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε στα καταστήματα κράτησης να παρέχονται εφόδια που θα διασφαλίζουν την κοινωνική επανένταξη των παραβατών και να μην υπάρχει μια κατάσταση, η οποία θα τους ωθήσει να υποτροπιάσουν» τόνισε η Βουλευτής.

Τοποθέτηση επί των θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε και η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κα Δριτσέλη που στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι σε σχέση με την Παιδεία, στηρίζεται ο μαθητής, αλλά και η οικογένειά του, με τη θεσμοθέτηση της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, που παρέχεται από την δημόσια εκπαίδευση ένα πλαίσιο υποστήριξης για όλους τους μαθητές που το έχουν ανάγκη. Καταργούνται τα μαθητοδικεία, ρυθμίζονται εκκρεμότητες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ ισχυροποιείται και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, επιλύονται εργασιακά και λειτουργικά ζητήματα των Α.Ε.Ι. και πολλά άλλα».

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ 1023 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΣΚΕΔ ΕΔΩ

xenesglosses.eu

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...