Home / Featured / Να διενεργηθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για στελέχωση της ΕΑΕ με μόνιμους

Να διενεργηθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για στελέχωση της ΕΑΕ με μόνιμους

Δημοσιεύτηκε: 9:01 πμ Δεκέμβριος 20th, 2015  


eidikiagogi

Να διενεργηθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για στελέχωση της ΕΑΕ με μόνιμους

Στις προτάσεις που καταθέτει ο Συνήγορος του Πολίτη σε

του  για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης της Ειδικής Εκπαίδευσης περιλαμβάνεται και αυτή που αναφέρει τη διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του οποίου η υλοποίηση εξαγγέλθηκε για το έτος 2012 και δεν έχει πραγµατοποιηθεί έως σήµερα, προκειµένου η ΕΑΕ να στελεχωθεί µε µόνιµους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθµίδες.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Όσον αφορά την ΕΑΕ στο εκπαιδευτικό σύστηµα, και µε δεδοµένο ότι αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο µέρος της γενικής, δηµόσιας και υποχρεωτικής Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, ο Συνήγορος επισηµαίνει ότι η ΕΑΕ επιβάλλεται να είναι ενταγµένη – και συνεπώς θα πρέπει να επανενταχθεί εν τοις πράγµασι – στον τακτικό κρατικό προϋπολογισµό, ανεξαρτήτως από τη συµπληρωµατική αξιοποίηση προγραµµάτων ΕΣΠΑ για τη διασφάλιση επιπλέον αναγκαίων πόρων.

Επίσης, πέραν των επιπτώσεων της δυσµενούς οικονοµικής συγκυρίας στην εκπαίδευση συνολικά, η Πολιτεία οφείλει να µεριµνά σε σταθερή βάση για την διασφάλιση πόρων για την εκπαίδευση των µαθητών µε αναπηρία/ε.ε.α, αντίστοιχων µε εκείνους που διατίθενται για τους λοιπούς µαθητές στη γενική εκπαίδευση, ώστε να τύχουν εφαρµογής οι αρχές της ισότητας και της µη διάκρισης, στην πράξη.

Η έννοια των «αντίστοιχων» πόρων εδώ περιλαµβάνει και τις επιπρόσθετες παροχές, αναγκαίες για τη διασφάλιση των θεσµοθετηµένων ειδικών εκπαιδευτικών µέτρων υποστήριξης για κάθε µαθητή µε αναπηρία/ε.ε.α. Για τον σκοπό αυτό, προτείνεται ειδικότερα:

  • Να επαναξιολογηθεί συνολικά η κατανοµή των πόρων στους χρηµατοδοτούµενους από το Υπουργείο Παιδείας φορείς, κατά τρόπο που να λαµβάνει σοβαρά υπόψη την ΕΑΕ ως σηµαντικό, ισότιµο κοµµάτι της εκπαίδευσης στο σύνολό της. –
  • Να διερευνηθεί η δυνατότητα αυτόνοµης και διακριτής διάθεσης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισµό προς τη ∆ιεύθυνση Ειδικής Αγωγής, αντίστοιχα µε άλλες ∆ιευθύνσεις του Υπουργείου . Σε αντίθετη περίπτωση, τουλάχιστο να προκύπτει µε σαφήνεια η αναλογία των πόρων που διατίθενται για την ΕΑΕ, µεταξύ των πόρων για την γενική Πρωτοβάθµια και ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση στο σύνολό της.
  • Να διενεργηθεί ο διαγωνισµός του ΑΣΕΠ του οποίου η υλοποίηση εξαγγέλθηκε για το έτος 2012 και δεν έχει πραγµατοποιηθεί έως σήµερα, προκειµένου η ΕΑΕ να στελεχωθεί µε µόνιµους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθµίδες.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...