Home / Featured / Ν. Φίλης: Αν δεν μπορούμε να προσλάβουμε εκπαιδευτικούς ας φύγουμε!

Ν. Φίλης: Αν δεν μπορούμε να προσλάβουμε εκπαιδευτικούς ας φύγουμε!

Δημοσιεύτηκε: 12:11 μμ Δεκέμβριος 20th, 2015  


FILIS

Επιμένει στην υπόσχεσή του για μετατροπή όλων των δημοτικών σχολείων σε ολοήμερα από το Σεπτέμβριο 2016, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες και την αδυναμία προσλήψεων λόγω… τρόικας.

Ο κ. Φίλης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη Σύνοδο των Πρυτάνεων στην οποία παρέστη, ρωτήθηκε για τα ολοήμερα, και επανέλαβε ότι από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, όλα τα δημοτικά σχολεία θα είναι ολοήμερα. Για να επιτευχθεί αυτό, συνέχισε, θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και θα γίνει αναδιάρθρωση του δυναμικού, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα γίνουν «βίαιες» αλλαγές, όπως π.χ. αύξηση του ωραρίου του διδακτικού προσωπικού.

Σε ερώτηση του Αθήνα 9.84, πώς θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δεδομένων των αυστηρών δημοσιονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα, ο κ. Φίλης είπε: «Αλίμονο αν δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις στα σχολεία. Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι γερασμένο. Χρειάζεται ανανέωση. Στα χρόνια των μνημονίων έχουν παγώσει οι προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις, ας φύγουμε»!

Ισίδωρος Ρούσσος

https://www.athina984.gr/


 

2 Σχόλια

  1. Σωστά. Για να προσληφθούν του χρόνου 10000000 αναπληρωτές δάσκαλοι και 30 νηπιαγωγοί. Η οικονομική κρίση αφορά ΜΟΝΟ τις προσλήψεις νηπιαγωγών. Δείτε τα τραγικά φετινά νούμερα.
    Οι δάσκαλοι να δουλεύουν ΟΛΟΙ ακόμα και πριν την ορκωμοσία και οι νηπιαγωγοί με 10 επιτυχίες ΑΣΕΠ
    και κατασπατάλη της ζωής τους σε όλες τις αετοράχες, να τρώνε από τα σκουπίδια! Εγώ προτείνω να γίνονται προσλήψεις μονίμων ΜΟΝΟ από τους δασκάλους και κάθε χρόνο να μειώνονται οι προσλήψεις νηπιαγωγών, ώσπου να εξοβελιστούν παντελώς και η θέση τους στα νηπιαγωγεία να παραχωρηθεί απλόχερα σε δασκάλους, που δεν έχουν καν πτυχίο! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

    • Καιρό είχα να δω τόσο μίσος! Αλήθεια, οι δάσκαλοι τι σου φταίνε; Τι σχέση έχουν οι θέσεις στα νηπιαγωγεία με τις θέσεις στα δημοτικά; Και σοβαρά τώρα, «δάσκαλοι χωρίς πτυχίο»;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...