Home / Featured / ΖingyLand μια πρωτότυπη εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά, ηλικίας 2 – 8 ετών

ΖingyLand μια πρωτότυπη εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά, ηλικίας 2 – 8 ετών

Δημοσιεύτηκε: 1:30 μμ Δεκέμβριος 26th, 2015  


image009

Αλλά τι είναι η ZingyLand και γιατί αξίζει να αναφερθούμε σε αυτήν;

Η ΖingyLand είναι μια πρωτότυπη εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά, ηλικίας 2 – 8 ετών. Δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από μία ομάδα νέων Ελλήνων ταλαντούχων και εμπνευσμένων δημιουργών. Παραμυθάδες, ζωγράφοι, γραφίστες, δημιουργοί κινούμενων σχεδίων ένωσαν τις δυνάμεις  τους με στόχο να προσφέρουν στο παιδί αλλά και στις οικογένειες όλου του κόσμου μια ποιοτική, εκπαιδευτική τεχνολογική πλατφόρμα με διαδραστικά παραμύθια, παιχνίδια, πάζλ και πολλές ακόμα δραστηριότητες.

Ο Zingy, το αγόρι που ανακάλυψε την ZingyLand,

Ποιος είναι ο Zingy και πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη εφαρμογή;

Ο Ζingy είναι ένα μικρό και ανήσυχο αλλά φιλικό αγόρι που ζει στη μαγική χώρα ZingyLand, (η χώρα του Zingy). Ένα αγόρι που προβληματίζεται για την οικολογική καταστροφή του πλανήτης μας, που χαίρεται τη φιλία, μοιράζεται τα δικά του αγαθά με τα παιδιά των στερημένων περιοχών αυτού του κόσμου, ένα αγόρι που αγαπά, που ονειρεύεται που ελπίζει σε ένα καλύτερο κόσμο. Και η ZingyLand; Αυτή είναι μια επινοημένη χώρα, μια παραμυθοχώρα, όπου τα παιδιά όλου του κόσμου, μικρά και μεγαλύτερα μπορούν να επισκεφτούν, να παίξουν, να μάθουν και να ψυχαγωγηθούν αφού η εφαρμογή είναι ‘πολυγλωσσική’-και ως σήμερα λειτουργεί σε 4 γλώσσες και ελληνικά, ώστε όλο και περισσότερα παιδιά από πολλές χώρες του κόσμου να μπορούν να την κατανοούν, να την χειρίζονται, να διαβάζουν τις ιστορίες της, να συμμετέχουν στα διαδραστικά παραμύθια, τα παιχνίδια , ή ακόμα και να διεκδικήσουν μετάλλια! Αλλά τίποτα δεν γεννήθηκε τυχαία στη ZingyLand! Η θεματολογία των παραμυθιών επιλέγεται σε συνεργασία με παιδοψυχολόγους, και παιδαγωγούς ώστε να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ κάθε ιστορία είναι μοναδική, πρωτότυπη και στόχος της είναι να εμπνεύσει, να διασκεδάσει και να διδάξει τους μικρούς μας φίλους από 2-8 ετών. Η εμπειρία σε αυτή την εφαρμογή είναι μοναδική και βασίζεται στο τρίπτυχο Διαβάζω – Παίζω – Κερδίζω, μας λένε οι δημιουργοί του, που όπως ανέφερα, είναι όλοι τους νέοι και ταλαντούχοι άνθρωποι. Η κάθε ιστορία που βρίσκεται στη: ZingyLand είναι μοναδική και όπως ανέφερα στοχεύει κυρίως στο να εμπνεύσει και να διασκεδάσει τους μικρούς της φίλους, και αυτό επιτυγχάνεται με τρεις τρόπους ανάγνωσης:

1.Διάβασέ μου: Αφήγηση σε 4 γλώσσες από επαγγελματίες αφηγητές. Κάθε η ιστορία σε αυτή την κατηγορία συνοδεύεται από την αφήγηση της ιστορίας αλλά και με πλήρη διαδραστικότητα, που ερμηνεύεται σε κινήσεις που προκαλούνται και από το ίδιο παιδί ή το γονέα του αναλόγως την ηλικία.

2. Διαβάζω μόνος μου: Χωρίς αφηγητή, αλλά με πλήρη διαδραστικότητα στην ιστορία με κινήσεις που προκαλούνται και από το παιδί ή τον γονέα.

3.Αναπαραγωγή: Αφήγηση της ιστορίας χωρίς διαδραστικότητα, σε μορφή ταινίας.

Η κάθε ιστορία του ZingyLand συνοδεύεται επίσης από 3 δωρεάν παιχνίδια: παζλ, κάρτες μνήμης και ζωγραφικής με στόχο την ενίσχυση της παρατηρητικότητας, της δημιουργικότητας και της φαντασίας των μικρών μας φίλων, ενώ κάθε παραμύθι περιλαμβάνει 4 μετάλλια επιβράβευσης. Την πρώτη φορά που το παιδί θα ολοκληρώσει την ανάγνωση του παραμυθιού ή τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά παιχνίδια κερδίζει το αντίστοιχο μετάλλιο Ανάγνωσης, Παζλ, Μνήμης ή Ζωγραφικής. Όταν ο μικρός μας αναγνώστης ολοκληρώσει όλες τις δραστηριότητες ενός βιβλίου κερδίζει πλέον το μεγάλο μετάλλιο του παραμυθιού και όλα τα μετάλλια αποθηκεύονται στην βιβλιοθήκη του.

Η εφαρμογή είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει 100% τον έλεγχο των γονιών και οι ιστορίες εμπίπτουν σε 9 ενδιαφέρουσες κατηγορίες που καλύπτουν όλες τις μαθησιακές ανάγκες του παιδιού και της σύγχρονης οικογένειας και στοχεύουν στην σωστή διαπαιδαγώγησή του. Έτσι στο παιδί αλλά και στο γονέας του δίνεται η δυνατότητα επιλογής όχι μόνο της κατηγορίας, αλλά κα της ιστορίας που την εκπροσωπεί. Οι κατηγορίες καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των ενδιαφερόντων των παιδιών και είναι:

Ζώα, Διαβάζω και Μαθαίνω, Κλασικά, Όνειρα Γλυκά, Περιπέτειες, η Πόλη μας, ο Πλανήτης μας, Αξίες & Συναισθήματα, Μουσική & Χρώματα, Ένας Μαγικός Κόσμος.

Η θεματολογία και οι ιστορίες, δεν προέκυψαν τυχαία μας προσθέτουν οι συντελεστές του ZingyLand. Δουλεύτηκαν επί μακρόν σε συνεργασία με παιδοψυχολόγους και παιδαγωγούς προκειμένου να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Όλα τα παραμύθια είναι μεταφρασμένα σε 4 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά με συναρπαστική εικονογράφηση.

Βραβεία

Ο Zingy ήδη κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο Best Family Application για την Ελληνική αγορά στο 4ο Συνέδριο Mobiles & Apps Awards 2014.

Όλες τις πληροφορίες θα τις βρείτε στο site www.zingyland.com

Κατεβάστε την εφαρμογή ΔΩΡΕΑΝ: https://itunes.apple.com/gr/app/zingyland-app-best-kids-books/id760867920?mt=8

Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/ZingyLand

Σελίδα στο Twitter: https://twitter.com/ZingyLand

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/B-lvW-2l74U

https://fresheducation.gr/?p=4974


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...