Home / HEADER-NEWS / Ηλεκτρονική η κατάθεση του μηχανογραφικά. Πόσα τμήματα μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι, τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας

Ηλεκτρονική η κατάθεση του μηχανογραφικά. Πόσα τμήματα μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι, τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας

Δημοσιεύτηκε: 1:58 μμ Δεκέμβριος 11th, 2015  


mixanografiko

Ηλεκτρονική η κατάθεση του μηχανογραφικά

Πόσα τμήματα μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι, τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας

Στο μηχανογραφικό δελτίο ο υποψήφιος μπορεί να δηλώνει προτίμηση για όσες Σχολές ή Τμήματα επιθυμεί, από αυτά που περιλαμβάνονται σε ένα ή δύο, κατ’ ανώτατο όριο, Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. Φ253/85476/Α5/2015 (ΦΕΚ 995 Β΄) υπουργικής απόφασης και με οποιαδήποτε σειρά. Με τη δήλωση του ο υποψήφιος προσδιορίζει για ποιες Σχολές ή ποια Τμήματα επιθυμεί να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής.

Τα παραπάνω εμπεριέχονται στην Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων. Επίσης γνωστοποιείται ότι ο υποψήφιος μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε ένα ή δύο από τα προτεινόμενα επιστημονικά πεδία του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. Φ253/85476/Α5/2015 (ΦΕΚ 995 Β΄) υπουργικής απόφασης, στα οποία έχει πρόσβαση μέσα από την Ομάδα Προσανατολισμού του, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 3 του Ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 50 Α΄/2015) και εφόσον έχει εξεταστεί πανελλαδικά στα μαθήματα που προβλέπονται για τα συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία με την επιφύλαξη της παρ. 3 του άρθρου 3 της παρούσας.

Η συμπλήρωση της σειράς προτίμησης γίνεται με συνεχόμενη αύξουσα αρίθμηση για τις Σχολές ή τα Τμήματα, που επιθυμεί ο υποψήφιος, ανεξάρτητα σε ποιο από τα δύο Επιστημονικά Πεδία που επέλεξε, είναι ενταγμένα.

Σχολή ή Τμήμα που περιλαμβάνεται και στα δύο Επιστημονικά Πεδία που επέλεξε ο υποψήφιος δηλώνεται μόνο μία φορά. Για τις Σχολές ή Τμήματα που είναι κοινά στα δύο Επιστημονικά Πεδία τα οποία επέλεξε ο υποψήφιος, λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή του στις συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα το μεγαλύτερο από τα δύο σύνολα μορίων από αυτά που αντιστοιχούν σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο που επέλεξε ο υποψήφιος, ανεξάρτητα από το Επιστημονικό Πεδίο στο οποίο δήλωσε την προτίμηση του.

Αντίθετα, για τις Σχολές ή Τμήματα που είναι κοινά σε περισσότερα του ενός Επιστημονικά Πεδία, από τα οποία ο υποψήφιος επέλεξε μόνο το ένα, λαμβάνονται υπόψη τα μόρια που αντιστοιχούν στο Επιστημονικό Πεδίο που επέλεξε.

Μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και εντός χρονικού διαστήματος, καθοριζόμενου από την Επιτροπή Έκδοσης Αποτελεσμάτων Επιλογής, επιτρέπεται μόνο η μερική ή ολική ανάκληση της δήλωσης προτιμήσεών του.

Ηλεκτρονική η κατάθεση του μηχανογραφικού

Οι υποψήφιοι οι οποίοι επιθυμούν την εισαγωγή στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. Φ253/85476/Α5/2015 (ΦΕΚ 995 Β΄) υπουργικής απόφασης και πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 της παρούσας, υποβάλλουν ηλεκτρονικά, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις των Τμημάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων στη θέση του τελευταίου εισαγόμενου σε Σχολή ή Τμήμα του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 (ΦΕΚ 995Β΄/2015) υπουργικής απόφασης, εισάγεται ο υποψήφιος που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα με συντελεστές βαρύτητας του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου.

Εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο το διπλάσιο άθροισμα γραπτών βαθμών των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου. Αν και μετά την εξάντληση όλων των παραπάνω κριτηρίων εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγονται με την επιφύλαξη της επόμενης παραγράφου γ όλοι οι ισοβαθμούντες.

Περιπτώσεις ισοβαθμίας για στρατιωτικές σχολές, αστυνομία, πυροσβεστική

Στην περίπτωση ισοβαθμίας με τον τελευταίο εισαγόμενο σε σχολή των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων ή της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας και μετά την εξάντληση των κριτηρίων της προηγούμενης παραγράφου β, εισάγεται ο υποψήφιος που δήλωσε τη σχολή αυτή με προγενέστερη σειρά προτίμησης.

Αν και πάλι υπάρχουν ισόβαθμουντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα με το μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...