Home / HEADER-NEWS / Το ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει και το 2016 τη χρηματοδότηση των ελληνικών μαθητικών ομάδων σε επιστημονικές Ολυμπιάδες

Το ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει και το 2016 τη χρηματοδότηση των ελληνικών μαθητικών ομάδων σε επιστημονικές Ολυμπιάδες

Δημοσιεύτηκε: 4:25 μμ Δεκέμβριος 22nd, 2015  


vraveysi

Δεκαοκτώ μαθητές με κοινά χαρακτηριστικά τη διάκριση τους σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες και τη φοίτηση τους σε δημόσια σχολεία όλης της χώρας βράβευσε σε ειδική εκδήλωση ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ωνάση.

Ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης απευθυνόμενος στους μαθητές τους δασκάλους και τους γονείς των βραβευθέντων επισήμανε ότι «η διάκριση των παιδιών αυτών αντανακλά την προσπάθεια του κάθε παιδιού, ξεχωριστά αλλά και μια συλλογική προσπάθεια του δημόσιου σχολείου σε δύσκολες στιγμές, χάρη στην ανιδιοτέλεια του ανώνυμου εκπαιδευτικού, που πρέπει επίσης να τιμήσουμε σήμερα. » Όσο για τη βράβευση των παιδιών στους διεθνείς και βαλκανικούς αγώνες υπογράμμισε ότι «σηματοδοτεί τη διάκριση του δημόσιου σχολείου, το οποίο αν και έχει στοχοποιηθεί από ορισμένους, παραμένει αξιόπιστο. Το σχολείο πρέπει να γίνει καλύτερο και για αυτό θα προωθήσουμε τομές και μεταρρυθμίσεις, με βασική επιδίωξη μια εκπαίδευση που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένους πολίτες. Για το σκοπό αυτό ξεκινάμε το διάλογο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δε μας αρέσει το σχολείο ως διάδρομος για το πανεπιστήμιο θέλουμε να αποκτήσει αυτόνομο μορφωτικό ρόλο». Ο Νίκος Φίλης ευχαρίστησε το ίδρυμα Ωνάση, που με τις ενέργειές του τιμά τη διαθήκη του ιδρυτή του, τονίζοντας πως «για την κυβέρνηση, είναι καθήκον να ενισχύσει το δημόσιο σχολείο και γι΄αυτό είναι ανοικτή σε συνέργειες με φορείς μη κερδοσκοπικούς, που μπορούν να βοηθήσουν σε πολλά σημεία, για τη συνολική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου».

Στους βραβευθέντες ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνης Παπαδημητρίου δώρισε από ένα φορητό υπολογιστή και ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα και την επόμενη χρονιά θα καλύψει όλες τις δαπάνες της μετάβασης μαθητών που θα συμμετέχουν στις μαθηματικές Ολυμπιάδες.

Οι μαθητές που τιμήθηκαν είναι οι: Νικόλαος Καρβελάς – Φοιτητής Ιατρικής Ε. Κ. Π. Α. – Χάλκινο Μετάλλιο (26η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας). Βαλμάς Αντώνιος – Χάλκινο μετάλλιο (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής).  Παπαχατζάκης Γεώργιος Εύφημη μνεία (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής ). Καλλιμάνης Ιωάννης  Εύφημη μνεία (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής). Κουταλιός Ιωάννης Εύφημη μνεία (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής ). Ζωή Τσαγκαλίδου, Εύφημη Μνεία (46η Διεθνής Μαθητική Ολυμπιάδα Φυσικής). Πέτρος Ντούνης Αργυρό Μετάλλιο (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα). Παναγιώτης Μισιακός Χάλκινο Μετάλλιο (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα). Νέστορας Χαχάμης Χάλκινο Μετάλλιο (56ηΔιεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα). Απόστολος Παναγιωτόπουλος Εύφημη Μνεία (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα). Δημήτριος Μελάς Εύφημη Μνεία (56ηΔιεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα). Χαρίλαος Πίπης – Ασημένιο μετάλλιο (9η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων). Γιάννης Τυροβόλας – Χάλκινο (9ηΒαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων). Αριστοφάνης Ροντογιάννης – Χάλκινο (23η Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής). Κωνσταντίνος Αγιάννης – Χάλκινο (23η Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής). Βασίλης Κόκκινος – Αργυρό μετάλλιο (Ολυμπιάδα Ρομποτικής). Αλέξανδρος Πανταζίδης – Αργυρό μετάλλιο (Ολυμπιάδα Ρομποτικής). Και Χαράλαμπος Παπαδάκης – Αργυρό μετάλλιο (Ολυμπιάδα Ρομποτικής).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  20-27 Σεπτεμβρίου: Τα μέτρα για σχολεία, ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και ΚΞΓ

ΑΘΗΝΑ, ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ή ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές αποστολές μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους, στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες και για το 2016.

Σε αυτή τη σημαντική ανακοίνωση προχώρησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, παρουσία και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Ωνάση, σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στο χώρο της Ελληνικής Βιβλιοθήκης του.  «Η στήριξή μας αποτελεί την ενσάρκωση του σκοπού μας, την απελευθέρωση, δηλαδή, των δυνάμεων της χώρας. Υπογραμμίζουμε την έμφαση που δίνουμε στη στήριξη της νέας γενιάς που προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά της, ιδίως όταν μας εκπροσωπεί σε διεθνές επίπεδο, εκπέμποντας και εκεί έξω την Ελλάδα που θέλουμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, τόνισε στο χαιρετισμό του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Ωνάση, που με τις ενέργειές του τιμά τη διαθήκη του ιδρυτή του. Για την κυβέρνηση, είναι καθήκον να ενισχύσει το δημόσιο σχολείο και για αυτό μένει ανοικτή σε συνέργειες με φορείς μη κερδοσκοπικούς, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν σε κάποια σημεία, όχι συνολικά, αναβάθμισης και ενθάρρυνσης του δημόσιου σχολείου»

Στη σημερινή εκδήλωση το Ίδρυμα Ωνάση είχε τη χαρά, επίσης, να τιμήσει τους 18 μαθητές που κατάφεραν να διακριθούν αποσπώντας Μετάλλιο (Χρυσό, Αργυρό, Χάλκινο) ή Εύφημο Μνεία στις Επιστημονικές Ολυμπιάδες το 2015, αλλά και να υποδεχτεί και να συγχαρεί τους γονείς και τους συνοδούς καθηγητές τους. Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμα οι: κ. Γιάννης Ιωαννίδης –Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, κα Μαριάννα Μόσχου –Γραμματέας Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Παύλος Ιωαννίδης – Επίτιμος Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Ωνάση και κ. Παρασκευάς Ιωαννίδης – Μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  H πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος για εισαγωγή απόφοιτων ΙΕΚ

Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά, στις φετινές Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες συμμετείχαν με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση 46 μαθητές και 21 συνοδοί καθηγητές, ενώ 18 μαθητές κατάφεραν να διακριθούν αποσπώντας Μετάλλιο (Χρυσό, Αργυρό, Χάλκινο) ή Εύφημο Μνεία.

Οι 18 Μαθητές που τιμήθηκαν σήμερα:

 1. Νικόλαος Καρβελάς – Φοιτητής Ιατρικής Ε.Κ.Π.Α. – Χάλκινο Μετάλλιο (26η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας)
 2. Βαλμάς Αντώνιος –  Χάλκινο μετάλλιο (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής)
 3. Παπαχατζάκης Γεώργιος  Εύφημη μνεία (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής )
 4. Καλλιμάνης Ιωάννης   Εύφημη μνεία (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής)
 5. Κουταλιός Ιωάννης   Εύφημη μνεία (9η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής )
 6. Ζωή Τσαγκαλίδου, Εύφημη Μνεία (46η Διεθνής Μαθητική Ολυμπιάδα Φυσικής)
 7. Πέτρος Ντούνης Αργυρό  Μετάλλιο (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα)
 8. Παναγιώτης Μισιακός Χάλκινο Μετάλλιο (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα)
 9. Νέστορας Χαχάμης Χάλκινο Μετάλλιο (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα)
 10. Απόστολος Παναγιωτόπουλος Εύφημη Μνεία (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα)
 11. Δημήτριος Μελάς Εύφημη Μνεία (56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα)
 12. Χαρίλαος Πίπης – Ασημένιο μετάλλιο (9η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων)
 13. Γιάννης Τυροβόλας – Χάλκινο (9η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων)
 14. Αριστοφάνης Ροντογιάννης – Χάλκινο (23η Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής)
 15. Κωνσταντίνος Αγιάννης – Χάλκινο (23η Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής)
 16. Βασίλης Κόκκινος – Αργυρό μετάλλιο (Ολυμπιάδα Ρομποτικής)
 17. Αλέξανδρος Πανταζίδης – Αργυρό μετάλλιο (Ολυμπιάδα Ρομποτικής)
 18. Χαράλαμπος Παπαδάκης – Αργυρό μετάλλιο (Ολυμπιάδα Ρομποτικής)

Από το Γραφείο Τύπου

210 3713019,

pressoffice@onassis.org


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προσλήψεις 5.944 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Προσλήψεις 5.944 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ...