Home / Featured / Φίλης – Αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε προσλήψεις καλύτερα να φύγουμε…. Μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνουν πράξη

Φίλης – Αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε προσλήψεις καλύτερα να φύγουμε…. Μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνουν πράξη

Δημοσιεύτηκε: 2:48 μμ Δεκέμβριος 31st, 2015  


FILIS

31 Δεκεμβρίου 2015

Κανένας μόνιμος διορισμός το 2016!

Ο Υπουργός Παιδείας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζουν τους εκπαιδευτικούς και την ελληνική κοινωνία!

Με την Πράξη 51/30-12-2015 του Υπουργικού Συμβουλίου την οποία υπογράφει και ο Υπουργός Παιδείας (ακόμα) Νίκος Φίλης αποφασίστηκε η παράταση της ισχύος της 33/2006 Π.Υ.Σ, δηλαδή η αναστολή μόνιμων διορισμών και προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα μέχρι 31-12-2016!

Ο Υπουργός Παιδείας και βοσκήσιμων γαιών Νίκος Φίληςδήλωνε με στόμφο μέχρι και ελάχιστες ημέρες πριν ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί!!

  • 15 Οκτώβρη 2015:«Πρόβλημα δεκαετίας τα κενά, χιλιάδες εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτούνται κάθε χρόνο και προσλήψεις δεν έχουν γίνει, το πρόβλημα δεν λύνεται με ευκαιριακές λύσεις όπως τις προσλήψεις αναπληρωτών κάθε χρόνο, αλλάπρέπει να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εξήγησε ο Νίκος Φίλης τονίζοντας ότι η εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργεί με μια ευκαιριακή σχέση του μαθητή με το δάσκαλο αλλά πρέπει να είναι πιο μόνιμη σχέση ειδικά στα σχολεία ειδικής αγωγής.» (https://www.avgi.gr/article/5940206/n-filis-lusi-oi-monimes-proslipseis-ekpaideutikon-oxi-eukairiaki-antimetopisi-ton-kenon-sta-sxoleia-video-)
  • 20 Οκτώβρη 2015:«Οι αναπληρωτές δεν αποτελούν λύση και είναι ευκαιριακή μορφή εκπαιδευτικού λειτουργήματος» τόνισε ο Υπουργός για να προσθέσει:Οι πρώτοι διορισμοί που θα γίνουν θα έχουν ισχυρή δόση Παιδείας και θα είναι μέσα στο 2016. Δεν μπορώ να πω αριθμό γιατί θα είναι ανεύθυνο.» (https://www.prismanews.gr/index.php/more/education/item/127609-nikos-filis-monimoi-  diorismoi)
  • 17 Δεκέμβρη 2015: «Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης προανήγγειλε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών. Σημειώνουμε πως αν γίνουν αυτοί οι μόνιμοι διορισμοί θα είναι οι πρώτοι μετά από χρόνια. «Στόχος μας είναι να σπάσουμε από φέτος την αδιοριστία στην εκπαίδευση», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Ωστόσο ο Υπουργός Παιδείας επιφυλάχθηκε να προσδιορίσει πόσες θα είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση.«(https://www.alfavita.gr/arthron/diorismoys-monimon-ekpaideytikon-proaniggeile-o-ypoyrgos-paideias)
  • 20 Δεκέμβρη 2015:«Ο κ. Φίλης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη Σύνοδο των Πρυτάνεων στην οποία παρέστη, ρωτήθηκε για τα ολοήμερα, και επανέλαβε ότι από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, όλα τα δημοτικά σχολεία θα είναι ολοήμερα. Για να επιτευχθεί αυτό, συνέχισε, θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και θα γίνει αναδιάρθρωση του δυναμικού, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα γίνουν «βίαιες» αλλαγές, όπως π.χ. αύξηση του ωραρίου του διδακτικού προσωπικού. Σε ερώτηση πώς θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δεδομένων των αυστηρών δημοσιονομικών συνθηκών που βιώνει η Χώρα, ο κύριος Φίλης είπε: Αλίμονο αν δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις στα σχολεία. Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι γερασμένο. Χρειάζεται ανανέωση. Στα χρόνια των μνημονίων έχουν παγώσει οι προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις, ας φύγουμε! (https://www.alfavita.gr/arthron/n-filis-den-tha-ginoyn-viaies-allages-opos-ph-ayxisi-toy-orarioy-toy-didaktikoy-prosopikoy)

Είναι πια ξεκάθαρο, πως είτε λέει συνειδητά ψέματατα οποία δεν μπορούν να σταθούν παρά ελάχιστες ημέρες είτε ότι δεν έχει αίσθηση και έλεγχο της θέσης και του ρόλου του,ευρισκόμενος στο δικό του παράλληλο σύμπαν που δεν έχει σχέση με αυτό που βιώνει από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο ελληνικός λαός. Και τα δύο είναι εξίσου επικίνδυνα!

Τον καλούμε, χωρίς να έχουμε καμία αμφιβολία πως και αυτό το έλεγε για λόγους φτηνού εντυπωσιασμού, να κάνει τουλάχιστον πράξη την δήλωσή του: «…Αν δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις, ας φύγουμε…«

1934935_10208135280798958_7749407561250490903_n

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

…………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟ 2016


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...