Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 10:59


Home / HEADER-NEWS / Έρχονται πειραματικά σχολεία και στην τεχνική εκπαίδευση

Έρχονται πειραματικά σχολεία και στην τεχνική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 11:58 πμ Δεκέμβριος 5th, 2015  


protypapiramatika

Έρχονται πειραματικά σχολεία και στην τεχνική εκπαίδευση – Δεν υπάρχουν έως τώρα πειραματικά στην τεχνική εκπαίδευση

Στην επέκταση του θεσμού των πειραματικών και πρότυπων σχολείων και στην επαγγελματική εκπαίδευση γίνεται λόγο στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν την Παιδεία.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο υπουργός Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων δηλώνοντας  ότι «είμαστε σε μια συζήτηση για την αναμόρφωση της τεχνικής εκπαίδευσης απομένει να δούμε πώς μπορεί και εκεί να λειτουργήσουν ως προς το χαρακτήρα, Πειραματικά Σχολεία».

Ο  κ. Δημήτριος Ψύλλος, που ήταν προτεινόμενος για διορισμό στην θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων Πειραματικών Σχολείων ουσιαστικά συμφώνησε με τον υπουργό Παιδείας αφού σε τοποθέτηση του δήλωσε ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι πειραματικά σχολεία στην τεχνική εκπαίδευση, διότι η τεχνική εκπαίδευση δεν έχει μέχρι στιγμής σχολεία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Ο κ. Μαυρωτάς με τη σειρά του δήλωσε πως χαίρεται «που άκουσα, ουσιαστικά την προεκλογική μας πρόταση για επέκταση του θεσμού των προτύπων πειραματικών σχολείων και στην τεχνική εκπαίδευση. Πιστεύουμε  και εμείς, ότι αυτό είναι προς την σωστή κατεύθυνση και θα θέλαμε τη γνώμη του κ. Ψύλλου, πως σκέφτεται να ξεκινήσει να το υλοποιεί».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη για το θέμα της επέκτασης των πειραματικών σχολείων και στην Τεχνική Εκπαίδευση δήλωσε τα ακόλουθα:

Θα πω ότι συμφωνώ απολύτως με την τοποθέτηση του εξαιρετικού προτεινόμενου για τη διοίκηση των σχολείων ( σσ  του κ. Ψύλλου) που μίλησε για μια ολιστική προσέγγιση, για επέκταση και στον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά με σαφή τοποθέτηση υπέρ της λειτουργίας με κλήρωση των πειραματικών σχολείων.

https://www.neopolis.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...