Τελευταία Νέα

Κυριακή, 11/04/2021, 13:35


Home / HEADER-NEWS / Έγγραφο Φίλη για να λειτουργήσουν οι βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ

Έγγραφο Φίλη για να λειτουργήσουν οι βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 4:25 μμ Δεκέμβριος 15th, 2015  


mathitesdaskala

Έγγραφο Φίλη για να λειτουργήσουν οι βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ

Οι Σχολικές Βιβλιοθήκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής μονάδας και εξυπηρετούν τη σχολική κοινότητα σε πολλαπλό επίπεδο, είτε με την αρωγή στην πραγματοποίηση των ερευνητικών εργασιών, είτε με το να παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις σε κάθε γνωστικό πεδίο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Προκειμένου να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ της χώρας, οι οποίες διαθέτουν ένα ικανό αριθμό τίτλων και αξιόλογο εξοπλισμό, προς όφελος των μαθητών και εκπαιδευτικών καλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που διαθέτουν μία από τις 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ, να φροντίσουν ώστε να λειτουργούν από δύο (2) έως έξι (6) ώρες την εβδομάδα (κατανεμημένες, όσο είναι εφικτό, σε διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της Βιβλιοθήκης), με το να προτείνουν στον Σύλλογο Διδασκόντων έναν (1) ή δύο (2) κατάλληλους μόνιμους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για συμπλήρωση ωραρίου, εφόσον έχουν καλυφθεί όλες οι αναθέσεις των ειδικοτήτων τους στη σχολική μονάδα όπου ανήκουν καθώς και σε σχολικές μονάδες του οικείου ΠΥΣΔΕ, και κατά προτεραιότητα τον εκπαιδευτικό, ο οποίος υπηρέτησε ως υπεύθυνος σε Σχολική Βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ και υπηρετεί στο σχολείο τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να εξευρεθεί εκπαιδευτικός σύμφωνα με τα παραπάνω, η Σχολική Βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ θα πρέπει να λειτουργεί με ευθύνη του Διευθυντή ή του Υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας, τουλάχιστον δύο (2) ώρες την εβδομάδα.

Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προωθήσουν το παρόν έγγραφο στα Σχολεία ευθύνης τους στα οποία υπάρχουν Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ (Επισυνάπτεται κατάλογος των Σχολικών Βιβλιοθηκών ΕΠΕΑΕΚ της χώρας). Όλα τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά τις 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ που έχουν ιδρυθεί σε Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και όχι οποιαδήποτε οργανωμένη βιβλιοθήκη που ενδεχομένως υπάρχει σε κάποια σχολική μονάδα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Υποχρεωτικό το self-test για τις καθαρίστριες και τους εργαζόμενους στα κυλικεία των σχολείων

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...