Home / Featured / Διπλασιασμός μοριοδότησης απομακρυσμένων σχολείων για τις μεταθέσεις

Διπλασιασμός μοριοδότησης απομακρυσμένων σχολείων για τις μεταθέσεις

Δημοσιεύτηκε: 1:52 μμ Δεκέμβριος 9th, 2015  


ypep

Διπλασιασμός μοριοδότησης απομακρυσμένων σχολείων για τις μεταθέσεις

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΘΜΙΑΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΒΘΜΙΑΣ

Στη νέα εγκύκλιο μεταθέσεων εκπαιδευτικών Β/θμιας και Α/θμια υπάρχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις συγκριτικά με την αντίστοιχη του 2014-15 αλλά και προσθήκες. Μια από τις προσθήκες αφορά τον διπλασιασμό μοριοδότησης μονίμων εκπαιδευτικών που Υπηρετούν σε απομακρυσμένες  σχολικές μονάδες. Το xenesglosses.eu παραθέτει όσα αναφέρονται:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4283/2014 (ΦΕΚ 189/τ.Α΄) «Από το σχολικό έτος 2014-2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας μονίμων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις κείμενες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ΙΑ΄ και ΙΒ΄ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, που αναφέρονται στην παρ. 8 του άρθρου 16 του π.δ. 50/1996 (Α΄45), υπολογίζεται στο διπλάσιο για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης, εφόσον έχει διαρκέσει τουλάχιστον δύο (2) διδακτικά έτη.»

Διπλασιασμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί των παρακάτω περιπτώσεων:

α) Εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν με οργανική ή προσωρινή τοποθέτηση στα συγκεκριμένα σχολεία κατά το σχολικό έτος 2014-2015 και εξακολουθούν να υπηρετούν σε αυτά και κατά το σχολικό έτος 2015-2016. Ο διπλασιασμός θα αφορά σε ολόκληρο το σχολικό έτος.

β) Εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΔΕ ή από άλλες σχολικές μονάδες εντός του ίδιου ΠΥΣΔΕ και υπηρέτησαν στα συγκεκριμένα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο διδακτικών ετών (από 01/09 έως 30/06). Ο διπλασιασμός θα γίνεται κατ’ αναλογία για τους μήνες διάρκειας του κάθε διδακτικού έτους, ενώ για τους θερινούς μήνες ο εκπαιδευτικός θα μοριοδοτείται κατ’ αναλογία με τα μόρια της οργανικής τους θέσης.

Σχετικά με τα παραπάνω διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  1. Ο διπλασιασμός των μονάδων συνθηκών διαβίωσης ισχύει μόνο στην περίπτωση υπηρέτησης εντός δύο συνεχόμενων ετών.
  2. Ο διπλασιασμός των μονάδων συνθηκών διαβίωσης θα αφορά και υπηρέτηση σε σχολεία διαφορετικής κατηγορίας μοριοδότησης. Εάν, δηλαδή, εκπαιδευτικός κατά το διδακτικό έτος 2014-2015 υπηρέτησε, καθ’ οιονδήποτε τρόπο (οργανικά ή προσωρινά), σε σχολική μονάδα κατηγορίας ΙΑ΄ και το διδακτικό έτος 2015-2016 υπηρετεί σε σχολική μονάδα κατηγορίας ΙΒ΄, δικαιούται διπλασιασμό μορίων κατ’ αναλογία των μονάδων συνθηκών διαβίωσης της εκάστοτε σχολικής μονάδας.
  3. Σχετικά με το είδος των αδειών που λαμβάνονται υπόψη ακολουθούνται τα αναφερόμενα στην περ. στ της παρ. 2.2. του κεφαλαίου Α’ του δεύτερου μέρους της παρούσης εγκυκλίου.

Σημειώνουμε ότι ο έλεγχος των μονάδων διπλασιασμού θα πραγματοποιείται από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Α/θμιας για εκπαιδευτικούς της Α/θμιας.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΘΜΙΑΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΒΘΜΙΑΣ

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...