Home / Featured / Ανοίγει ο δρόμος για εισαγωγή στο ΕΑΠ χωρίς κλήρωση

Ανοίγει ο δρόμος για εισαγωγή στο ΕΑΠ χωρίς κλήρωση

Δημοσιεύτηκε: 2:02 μμ Δεκέμβριος 15th, 2015  


eapthesnikis

Ανοίγει ο δρόμος για εισαγωγή στο ΕΑΠ χωρίς κλήρωση

Δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για την κατάργηση της κλήρωσης για την εισαγωγή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η Διοίκηση του ΕΑΠ έχει καταστήσει σαφές ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών εφόσον φυσικά εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας με ρύθμιση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας προχωρά σε άρση των εμποδίων για την αλλαγή του τρόπο εισαγωγής στο ΕΑΠ καθώς όπως αναφέρεται στο άρθρο 47 παράγραφος 5 «με απόφαση της συγκλήτου και μέχρι τη συγκρότησή της με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής μπορεί να καταργείται ή να τροποποιείται εν όλω ή εν μέρει κατά τα προηγούμενα εδάφια διαδικασία της κλήρωσης. Με την ίδια απόφαση μπορεί να ορίζεται και άλλος τρόπος επιλογής των εισακτέων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Κατοχύρωση Θεματικών Ενοτήτων

Υπάρχουν όμως και άλλες ρυθμίσεις που ενδιαφέρουν τους φοιτούντες στο ΕΑΠ ή όσους ενδιαφέρουν να φοιτήσουν σε αυτό. Συγκεκριμένα σε μια από τις ρυθμίσεις ορίζεται ότι «φοιτητής που επανεγγράφεται σε Πρόγραμμα Σπουδών έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης και κατοχύρωσης Θεματικών Ενοτήτων τις οποίες έχει ήδη παρακολουθήσει επιτυχώς. Μετά την ολοκλήρωση των υπολοίπων Θεματικών Ενοτήτων του ίδιου Προγράμματος Σπουδών χωρίς άλλους περιορισμούς».

Αριθμός θέσεων

Ο συνολικός αριθμός των παρεχόμενων θέσεων για φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου καθορίζεται κατά ακαδημαϊκό έτος, με απόφαση της Συγκλήτου και μέχρι τη συγκρότησή της με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής που δημοσιεύεται σε Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συναντήσεις

Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχει ένα μέλος της ΟΔΠ. Οι φοιτητές, τους οποίους εποπτεύει, συμμετέχουν είτε δια ζώσης είτε μέσω ηλεκτρονικών χώρων επικοινωνίας και μάθησης. Με απόφαση της ΟΔΠ που εγκρίνεται από τη Σύγκλητο έπειτα από γνώμη της Κοσμητείας, ορίζεται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την οργάνωση και λειτουργία των συναντήσεων.

Συνεργασία του ΕΑΠ με ΑΕΙ ημεδαπής ή αλλοδαπής

Για την υλοποίηση της αποστολής του το ΕΑΠ μπορεί να οργανώνει και προγράμματα δια βίου μάθησης και προγράμματα με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αυτοτελώς ή σε συνεργασία με άλλα ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Μέχρι τη δημοσίευση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας ΕΑΠ, με απόφαση της Συγκλήτου, και μέχρι τη συγκρότησή της με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση της Κοσμητείας της Σχολής ανάλογα με τη θεματική ενότητα του προγράμματος που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ρυθμίζεται κάθε θέμα που αφορά στην οργάνωση, τη λειτουργία και τη διοίκηση των προγραμμάτων καθώς και ο ορισμός των διδάκτρων, και ο καθορισμός του ύψους και του τρόπου καταβολής τους.

neopolis.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...