Home / HEADER-NEWS / Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας – Από το 2017 το νέο εισαγωγικό σύστημα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας – Από το 2017 το νέο εισαγωγικό σύστημα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε: 12:10 μμ Δεκέμβριος 5th, 2015  


aei

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο εισαγωγικό σύστημα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σαββάτου η κα Αναγνωστοπούλου ισχυρίστηκε ότι το σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη και μάλιστα από τη στιγμή που έχει διανυθεί το 1/3 της σχολικής χρονιάς.

«Το 2016 δεν μπορεί να αλλάξει. Είμαστε στο μέσον της χρονιάς και δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει. Το 2017 αν προκύψει από τον εθνικό διάλογο να αλλάξουν οι εισαγωγικές εξετάσεις, εκεί βεβαίως θα υπάρχει όλος ο χρόνος να προετοιμαστεί ο κόσμος και να ελαφρυνθούν οι εξετάσεις», ανέφερε.

Παράλληλα ωστόσο, υπογράμμισε την έναρξη εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων των Πανελληνίων.

Ερωτηθείσα για την πρόταση του επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, κ. Λιάκου, να μην υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις για τις περισσότερες σχολές η κα Αναγνωστοπούλου τόνισε πως πρόκειται για «μία ιδέα δικιά του η οποία θα πέσει στο διάλογο και θα δουν οι ειδικοί τι θα προκριθεί».

https://www.news.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...