Home / HEADER-NEWS / Αναγνώριση τίτλων σπουδών σχολής Κινηματογράφου/τηλεόρασης

Αναγνώριση τίτλων σπουδών σχολής Κινηματογράφου/τηλεόρασης

Δημοσιεύτηκε: 9:43 πμ Δεκέμβριος 28th, 2015  


video

Αναγνώριση τίτλων σπουδών σχολής Κινηματογράφου/τηλεόρασης

H καθυστέρηση στην έκδοση των ΠΔ του Ν 1158/1981 και το ασαφές πλαίσιο λειτουργίας των Σχολών Κινηματογραφίας – Τηλεόρασης όλα αυτά τα χρόνια ( η οποία καταλογίστηκε μάλιστα ως αδράνεια και παράλειψη της Διοίκησης σύμφωνα με την ως αναφερόμενη Ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ) έχει δημιουργήσει προβλήματα και ανισότητες σε σχέση με τα πτυχία των αποφοίτων τους όπως μεταξύ άλλων:

  1. Αδιαβάθμητοι τίτλοι σπουδών
  2. Προβληματικές ισοτιμίες των τίτλων σπουδών των Σχολών Κινηματογράφου που χορηγήθηκαν σε μέρος των παλαιών ( πριν το 2004) αποφοίτων τόσο από το ΙΤΕ- οι οποίες παρ’ ότι με την αριθμ.224/2004 Γνωμοδότηση του Ε τμήματος του ΝΣΚ θεωρήθηκε ότι εκδόθηκαν αναρμοδιώς, δεν έχουν, απ’ όσο γνωρίζουμε ανακληθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν γίνει αποδεκτές από τη Διοίκηση, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση – όσο και από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Το θέμα των ισοτιμιών έχει καταστεί ένα πολύπλοκο ζήτημα το οποίο ταλαιπωρεί Διοίκηση και αποφοίτους, ενώ η έκδοση των ΠΔ εν μέρει θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα, καθώς για τις περισσότερες περιπτώσεις, εφόσον κριθεί σκόπιμο να διευθετηθούν, θα απαιτηθεί διάταξη νόμου.

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ των άλλων ο υπουργός πολιτισμού σε

απάντηση ενώ προσθέτει ότι με το εδάφιο 2 της παρ. Η του άρθρου πρώτου του Ν.4254/2014 από την ημερομηνία δημοσίευσης του ανωτέρω νόμου, δηλαδή από τις 07.04-2014, καταργήθηκε το άρθρο 1 του Ν.358/1976, όπως ίσχυε, σύμφωνα με τις διατάξεις του οποίου για την άσκηση του επαγγέλματος του τεχνικού της βιομηχανίας κινηματογράφου και τηλεόρασης ( στο οποίο υπήχθησαν και οι σκηνοθέτες με το άρθρο 80 παρ.22 του Ν.3057/2002, απαιτείτο έκδοση αντίστοιχης άδειας. Κατά συνέπεια, από την παραπάνω ημερομηνία, το επάγγελμα αυτό ασκείται ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από άλλες διατάξεις. Επομένως δεν εμποδίζεται η επαγγελματική ενασχόληση των ενδιαφερομένων σε αυτά τα επαγγέλματα ανεξαρτήτως απόκτησης ή όχι τίτλου αποφοίτησης.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...