Home / HEADER-NEWS / 4.086.000 ευρώ η δαπάνη από το επιμίσθιο των αποσπασμένων στο εξωτερικό

4.086.000 ευρώ η δαπάνη από το επιμίσθιο των αποσπασμένων στο εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε: 11:56 πμ Δεκέμβριος 8th, 2015  


exoteriko

4.086.000 ευρώ η δαπάνη από το επιμίσθιο των αποσπασμένων στο εξωτερικό

Σε 4.086.000 ευρώ ανέρχεται η συνολική δαπάνη που έχει προκληθεί από την απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό και η οποία αφορά την καταβολή του ειδικού επιμισθίου εξωτερικού για το διάστημα 01.01.2015 έως και 30.09.2015.

Όπως σημειώνει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πελεγρίνης σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Καράογλου, η Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ξένων και Μειονοτικών Σχολείων του ΥΠΠΕΘ, προκειμένου να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων στο εξωτερικό , βάσει των εισηγήσεων των τότε οικείων Αναπληρωτών Συντονιστών Εκπαίδευσης για τα εκπαιδευτικά κενά της περιοχής ευθύνης τους και σε συνάρτηση με τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών, προχώρησε στην έκδοση Υπουργικών αποφάσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του ν.4027/2011: «Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ως εξής:

Α) Παρατάσεις απόσπασης εκπαιδευτικών, οι οποίοι, αφού συμπλήρωσαν τρία χρόνια απόσπασης με επιμίσθιο, έλαβαν παράταση της απόσπασής τους για δυο περαιτέρω σχολικά έτη προς συμπλήρωση της πενταετίας χωρίς την καταβολή του επιμισθίου.

Β) Αποσπάσεις και παρατάσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, των οποίων οι σύζυγοι είναι είτε μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούν σε αρχή της εξωτερικής υπηρεσίας είτε μόνιμοι υπάλληλοι άλλων Υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών που υπηρετούν ή είναι διαπιστευμένοι σε αρχή της εξωτερικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς την καταβολή του επιμισθίου.

Γ) Παρατάσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν συνάψει γάμο με Έλληνες που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό ή με ομογενείς ή με αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους εξωτερικού χωρίς την καταβολή του επιμισθίου.

Δ) Αποσπάσεις και παρατάσεις αποσπάσεων χωρίς τις τακτικές αποδοχές στην Ελλάδα και χωρίς το επιμίσθιο.

Ε) Παρατάσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών χωρίς την καταβολή του επιμισθίου, κατ΄εξαίρεση και πέραν της πενταετίας, στις χώρες αρμοδιότητας των Συντονιστικών Γραφείων Εκπαίδευσης Γιοχάννεσμπουργκ, Καϊρου, Μαριούπολης και Κορυτσάς, λόγω των επικρατουσών ειδικών συνθηκών, της επί σειρά ετών διαπιστωμένης ελλείψεως ενδιαφέροντος από τους εκπαιδευτικούς για απόσπαση στις ως άνω χώρες και της υποβολής πληθώρας αιτήσεων ανάκλησης απόσπασης.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Δ/νση Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ξένων και Μειονοτικών Σχολείων προχώρησε στην έκδοση αποφάσεων απόσπασης εκπαιδευτικών και πάλι χωρίς την καταβολή του επιμισθίου, οι οποίοι δεν είχαν συμπληρώσει πενταετή απόσπαση στο εξωτερικό κατά το παρελθόν μέσα από τους κυρωμένους αξιολογικούς πίνακες, προκειμένου να καλυφθούν τα εναπομείναντα εκπαιδευτικά κενά.

Εντούτοις, δεδομένου ότι παρέμεναν και άλλα εκπαιδευτικά κενά, η ως άνω Υπηρεσία προχώρησε σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών, οι οποιοι δεν είχαν συμπληρώσει τριετή απόσπαση στο εξωτερικό κατά το παρελθόν μέσα από τους κυρωμένους αξιολογικούς πίνακες με την καταβολή του επιμισθίου.

Επισημαίνεται ότι, σε κάποιες εκπαιδευτικές μονάδες της Γερμανίας, εκπαιδευτικοί που αποσπώνται μεν με τις τακτικές αποδοχές τους στην ημεδαπή και με την καταβολή του επιμισθίου, παύουν να λαμβάνουν το επιμίσθιο από το ελληνικό κράτος λόγω της επιχορήγησής τους από το Γερμανικό κράτος.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...