Home / HEADER-NEWS / Υπερωριακή αποζημίωση εκπαιδευτικών

Υπερωριακή αποζημίωση εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 10:19 πμ Νοέμβριος 24th, 2015  


679clock

Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας, σχετικά με την υπερωριακή αποζημίωση των εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπ/σης που απασχολούνται κατά την περίοδο των προανωγικών-απολυτηρίων εξετάσεων σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 32 του Ν.4024/2011 (Φ.Ε.Κ.226 τ. Α’) από 1-11-2011 ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του νόμου αυτού, καταονείται κάθε νενική ή ειδική διάταξη κατά το μέρος που ρυθμίζει θέματα που διέπονται από τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β’ του παρόντος νόμου.

Επίσης, με τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 20 του ίδιου νόμου, για το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάθεση διδασκαλίας του μαθήματος της ειδικότητάς του, προαιρετικής ή υποχρεωτικής (επιμίσθιο), η ωριαία αμοιβή ορίζεται στο ποσό των δέκα (10) ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω, από 1-11-2011 ημερομηνία έναρξης του Ν.4024/2011), η υπερωριακή αποζημίωση στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταβάλλεται μόνο για την ανάθεση διδασκαλίας του μαθήματος της ειδικότητάς του, προαιρετικής ή υποχρεωτικής (επιμίσθιο).

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, ΔΔΕ και τη Σιβιτανίδειο.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...