Home / HEADER-NEWS / Τροπολογία για να διδάσκουν στη Β/θμια απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων στο management στον Τουρισμό

Τροπολογία για να διδάσκουν στη Β/θμια απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων στο management στον Τουρισμό

Δημοσιεύτηκε: 7:29 πμ Νοέμβριος 6th, 2015  


Vouli-Olomeleia-aithousa

Τροπολογία για να διδάσκουν στη Β/θμια απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων στο management στον Τουρισμό

Κατατέθηκε από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Τροπολογία για τη διεύρυνση της δυνατότητα διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση των αποφοίτων ξένων πανεπιστημίων οποία έχουν ειδικότητα στην κατεύθυνση management στον τουρισμό και των οποίων τα διπλώματα, τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ, ώστε να μπορούν και αυτοί να διδάσκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Για την εν λόγω τροπολογία αναφέρθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Φορτσάκης ο οποίος διευκρίνισε ότι «δυστυχώς τα πανεπιστήμιά μας δεν έχουν ειδικότητα για τα μαθήματα του τουρισμού ούτε σχετική κατεύθυνση. Οι δικοί μας οι πτυχιούχοι που διδάσκουν είναι απόφοιτοι είτε των ΤΕΙ είτε των Ανωτάτων Σχολών για τον τουρισμό που είναι η ΑΣΤΕΡ και η ΑΣΤΕΑΝ, οι οποίες είναι διετούς φοιτήσεως. Είναι λοιπόν άδικο να μπορούν να διδάσκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι απόφοιτοι της διετούς φοιτήσεως και να μην μπορούν να διδάσκουν οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων που έχουν ειδικότητα στα θέματα αυτά. Ο κ. Κουράκης είχε δεχθεί παλαιότερα την τροπολογία αυτή, παρακαλώ λοιπόν να μπορέσει η τροπολογία αυτή να γίνει δεκτή τώρα με την ευκαιρία της ψήφισης του σημερινού νόμου.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

«Άκουσα τον κ. Φορτσάκη που αναφέρθηκε στην τροπολογία με γενικό αριθμό 17 και ειδικό 3, σχετικά με την πρόσληψη management του τουριστικού κλάδου, που προέρχονται από ομοταγή πανεπιστήμια της αλλοδαπής με ισότιμα πτυχία, που έχει αναγνωρίσει το ΔΟΑΤΑΠ. Είναι σωστή η πρότασή σας, κύριε Φορτσάκη και την αποδεχόμαστε.»

Καλόγηρος Βασίλειος

xenesglosses.eu

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...