Home / HEADER-NEWS / Το ΙΕΠ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποπληρωμή όλων. Στα ύψη η απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Το ΙΕΠ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποπληρωμή όλων. Στα ύψη η απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 9:11 πμ Νοέμβριος 2nd, 2015  


iep

Στα ύψη η απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ από το ΙΕΠ

Αύξηση κατά 250%

Το ΙΕΠ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποπληρωμή όλων των ποσών που απορρέουν από τις νομικές δεσμεύσεις με τους αντισυμβαλλομένους και αναδόχους στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιεί, αναφέρει σε

του που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας.

Επισημαίνεται ότι το τελευταίο έτος η απορροφητικότητα κονδυλίων ΕΣΠΑ έχει αυξηθεί κατά 250% σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την ίδρυση του ΙΕΠ και κατά 450% στο πλήθος των παραγόμενων χρηματικών ενταλμάτων για την ίδια αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Επίσης ο υπουργός ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της Πράξης και ειδικότερα του Υποέργου «9» με τίτλο «Εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών Γενικού Λυκείου, Μουσικών και Καλλιτεχνικών Λυκείων», έχει ολοκληρωθεί το  φυσικό αντικείμενο των δράσεων που αφορούν την εκπόνηση των Προγραμμάτων Σπουδών και των Οδηγών του Γενικού Λυκείου, και συγκεκριμένα των κάτωθι δράσεων:

Επιστημονικό Εποπτεία της εκπόνησης των Προγραμμάτων Σπουδών του Γενικού Λυκείου

Εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών για το Γενικό Λύκειο

Σύνταξη Οδηγών για τους εκπαιδευτικούς Γενικού Λυκείου.

Με τις υπ’ αριθ. 60/30-09-2014 , 63/15-10-2014, 65/29-10-2014, 72/09-12-2014 Πράξεις του ΔΣ του ΙΕΠ και σύμφωνα με το εγκεκριμένο Τεχνικό Δελτίο της Πράξης, ανατέθηκε σε Ειδικούς Επιστήμονες / Εμπειρογνώμονες το έργο της Επιστημονικής Εποπτείας της εκπόνησης των Προγραμμάτων Σπουδών και των Οδηγών για τον Εκπαιδευτικό για το Γενικό Λύκειο και την Ιστορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Μεταξύ των άλλων σημειώνεται ότι η Πράξη «Νέο Σχολείο (Σχολείο 21ου αιώνα) – Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» δεν έχει ενημερωθεί για τυχόν διακοπή της χρηματοδότησης παρά την αναστολή ενός έτους των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών της Γ Λυκείου σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 82437/Δ@/25-5-2015 ΥΑ.

Καλόγηρος Βασίλειος

xenesglosses.eu/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...