Home / HEADER-NEWS / Τι ψήφισε η Βουλή για Υπηρεσιακά Συμβούλια, Οργανισμό Υπουργείου, αποζημειώσεις

Τι ψήφισε η Βουλή για Υπηρεσιακά Συμβούλια, Οργανισμό Υπουργείου, αποζημειώσεις

Δημοσιεύτηκε: 9:30 πμ Νοέμβριος 8th, 2015  


Vouli-Olomeleia-aithousa

Τι ψήφισε η Βουλή για Υπηρεσιακά Συμβούλια, Οργανισμό Υπουργείου

Ψηφίστηκαν οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα στελέχη εκπαίδευσης, τον Οργανισμό του Υπουργείου και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Το xenesglosses.eu παρουσιάζει τα κύρια σημεία που αφορούν τους εκπαιδευτικούς.

Υπηρεσιακά Συμβούλια

  1. Οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 13 του ν. 4283/2014 (Α΄ 189), καθώς και οι παράγραφοι 2 και 3 του έκτου άρθρου του ν. 3839/2010 (Α΄ 51), όπως έχουν τροποποιηθεί µε τις παρ. 8 και 9 του άρθρου 47 του ν. 3848/2010 (Α΄ 71) αντιστοίχως, καταργούνται.
  2. Το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συµβούλιο Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) συγκροτείται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και αποτελείται από:

α) Τον Διευθυντή Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης, ως Πρόεδρο, ο οποίος αναπληρώνεται από Διευθυντή σχολικής µονάδας. Ο αναπληρωτής του Προέδρου ορίζεται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

β) Δύο εκπαιδευτικούς πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης µε τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι υπηρετούν σε οργανική θέση στην περιφέρεια του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε., έχουν τουλάχιστον δεκαπενταετή (15ετή) εκπαιδευτική υπηρεσία και ορίζονται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

γ) Δύο τακτικούς αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από δύο αναπληρωµατικούς αιρετούς εκπροσώπους αυτών.

  1. Το Περιφερειακό Συµβούλιο Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) συγκροτείται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και αποτελείται από:

α) Τον Διευθυντή Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, ως Πρόεδρο, ο οποίος αναπληρώνεται από Διευθυντή σχολικής µονάδας. Ο αναπληρωτής του Προέδρου ορίζεται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

β) Δύο εκπαιδευτικούς δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης µε τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι υπηρετούν σε οργανική θέση στην περιφέρεια του οικείου Π.Υ.Σ.Δ.Ε., έ- χουν τουλάχιστον δεκαπενταετή (15ετή) εκπαιδευτική υπηρεσία και ορίζονται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

γ) Δύο τακτικούς αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από δύο αναπληρωµατικούς αιρετούς εκπροσώπους αυτών.

  1. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος λήγει η θητεία των µελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συµβουλίων Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.,) των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συµβουλίων Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.), των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συµβουλίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), των Ανώτερων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συµβουλίων Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.), των Ανώτερων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συµβουλίων Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε), του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συµβουλίου Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.), του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συµβουλίου Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.), καθώς και του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συµ- βουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.). Τα ανωτέρω Συµβούλια συγκροτούνται εκ νέου, σύµ- φωνα µε τις διατάξεις της κείµενης νοµοθεσίας, καθώς και των παραγράφων 2, 3 και 7 του άρθρου αυτού.
  2. Από τη ρύθµιση της παραγράφου 4 εξαιρούνται τα αιρετά µέλη των Συµβουλίων αυτών, τα οποία εξακολουθούν να ασκούν τις αρµοδιότητές τους ως τη λήξη της θητείας τους.
  3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων, που δηµοσιεύεται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, µπορεί να καθορίζεται η διαδικασία υλοποίησης των παραγράφων 2,3 και 4 του παρόντος άρθρου, καθώς και κάθε λεπτοµέρεια που είναι αναγκαία για την εφαρµογή τους.
  4. Η περίπτωση γ΄ της παρ. 4 του άρθρου 24 του ν. 3699/2008 (Α΄199) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «γ) έναν (1) σύµβουλο ΕΕΠ ή έναν (1) σχολικό σύµβουλο Ε.Α.Ε. και ελλείψει αυτών έναν (1) σχολικό σύµβουλο πρωτοβάθµιας ή δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, κατά προτίµηση µε σπουδές ή εµπειρία στην Ειδική Αγωγή ή την Ψυχολογία. Το ανωτέρω µέλος αναπληρώνεται από µέλος ΕΕΠ των ΚΕΔΔΥ».

Οργανισµός Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων

 

Ειδικώς, σε όλα τα Τµήµατα και τις Διευθύνσεις που υπάγονται:

α) στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης

β) στο Αυτοτελές Τµήµα Παιδικού Σταθµού της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναµικού και

γ) στο Τµήµα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, δύναται να προΐστανται και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης.

 

Θέµατα στελεχών εκπαίδευσης

Παρατείνεται η θητεία των υπηρετούντων σχολικών συµβούλων, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων και την τοποθέτησή τους, άλλως έως την 31η Αυγούστου 2016».

  1. Σχολικοί σύµβουλοι και λοιπά στελέχη εκπαίδευσης, οι οποίοι τοποθετούνται σε θέσεις Προϊσταµένων Τµηµάτων ή Διευθύνσεων της Γενικής Γραµµατείας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων ή σε θέσεις Προϊσταµένων των Τµηµάτων Επιστηµονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αναπληρώνονται από τον επόµενο στη σειρά κατάταξης στον οικείο πίνακα και ελλείψει αυτού, σύµφωνα µε τις διατάξεις περί αναπλήρωσης, και επανέρχονται στις θέσεις τους ως στελέχη εκπαίδευσης αν για οποιονδήποτε λόγο παύσουν να ασκούν τα καθήκοντα της θέ- σης στην οποία έχουν τοποθετηθεί. Τα ανωτέρω στελέχη µπορούν να επιλέξουν µεταξύ των αποδοχών της θέσης στελέχους της εκπαίδευσης και αυτών της θέσης στην οποία τοποθετούνται, συµπεριλαµβανοµένων των στελεχών, που τοποθετούνται σε θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Οι αναπληρωτές δεν διαγράφονται από τους οικείους πίνακες και διατηρούν το δικαίωµα να υποβάλουν αιτήσεις για την κάλυψη κενούµενων θέσεων στελεχών της εκπαίδευσης.

  1. Οι παράγραφοι 14, 15 και 16 του άρθρου 26 του ν. 3879/2010 (Α΄ 163), όπως ισχύουν, καταργούνται.

 

Πληρωµή αποζηµιώσεων

  1. Δαπάνες για την πληρωµή των αποζηµιώσεων από συµµετοχή σε συλλογικά όργανα του προσωπικού των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από 28.5.2014 έως 30.6.2014, είτε καθ’ υπέρβαση των εγγεγραµµένων πιστώσεων του προϋπολογισµού είτε χωρίς την τήρηση των περί αναλήψεως υποχρεώσεων διατάξεων, µπορεί να εκκαθαριστούν σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισµού του Υπουργείου Πολιτισµού, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων του τρέχοντος οικονοµικού έτους, κατά παρέκκλιση των σχετικών µε τα ανωτέρω διατάξεων.
  2. Κατά παρέκκλιση των οικείων κειµένων διατάξεων δύνανται να καταβληθούν αµοιβές για υπερωριακή απασχόληση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο των σχολικών τµη- µάτων που λειτουργούν στη Θεραπευτική Κοινότητα του Ψ.Ν.Α. «18 Άνω», η οποία πραγµατοποιήθηκε το χρονικό διάστηµα από 8.1.2015 έως 18.6.2015 είτε καθ’ υπέρβαση των εγγεγραµµένων πιστώσεων του προϋπολογισµού, είτε χωρίς την τήρηση των περί αναλήψεως υποχρεώσεων διατάξεων.

kalogirosΚαλόγηρος Βασίλειος

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...