Τελευταία Νέα

Κυριακή, 11/04/2021, 13:26


Home / Featured / Τι ισχύει για την αργία της 17/11 για φροντιστήρια και Κ.Ξ.Γ.

Τι ισχύει για την αργία της 17/11 για φροντιστήρια και Κ.Ξ.Γ.

Δημοσιεύτηκε: 5:11 μμ Νοέμβριος 9th, 2015  


frontistirio

Αργία είναι για τα φροντιστήρια η 17η Νοεμβρίου και οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τις αποδοχές που τους αναλογούν βάσει προγράμματος. Τα παραπάνω αναφέρονται από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών και προκύπτουν από απάντηση που δόθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας  η οποία είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνείας.

Στην ΟΙΕΛΕ έφθασαν καταγγελίες για την πρόθεση ορισμένων ιδιοκτητών φροντιστηρίων να λειτουργήσουν τα φροντιστήρια και γι αυτό κατατέθηκε σχετική ερώτηση και δόθηκε η ακόλουθη απάντηση:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανοίγουν τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου - Πότε αναμένεται να ανοίξουν Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Απαντώντας στο ανωτέρω έγγραφό σας, σας ενημερώνουμε ότι είναι  σε ισχύ η αριθμ. Δ5/5500/4-11-1983 (ΦΕΚ 652 Β΄) Υπουργική Απόφαση, καθώς και επίσης και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 87/2001 η οποία στο άρθρο 9 παρ. 6 ρητά αναφέρει « Κατά τις ημέρες αργίας που ορίζονται στο β.δ 74/66 και κατά την Καθαρή Δευτέρα, την εορτή του Αγίου Πνεύματος, την 17 Νοέμβρη και την 30 Ιανουαρίου, κάθε έτους, οι καθηγητές δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δικαιούμενοι των αντίστοιχων αποδοχών τους, βάσει  του προγράμματος».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12/4

Η ΟΙΕΛΕ ζητά  από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε φροντιστήρια να ενημερώσουν άμεσα την Ομοσπονδία και τον ΣΕΦΚ  σε περίπτωση που τους ζητηθεί να δουλέψουν τη Δευτέρα, 17 Νοέμβρη, ώστε να κινηθεί αρμοδίως.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr (14/11/2014)

  • H εγκύκλιος είναι σε ισχύ. Στο Πολυνομοσχέδιο που δεν έχει κατατεθεί ακόμα προς ψήφιση αλλά έχει γίνει η σχετική διαβούλευση η 17/11 έχει οριστεί ως ημέρα αργίας.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...