Home / HEADER-NEWS / Τι είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου για τις κατατακτήριες εξετάσεις

Τι είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου για τις κατατακτήριες εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε: 12:47 μμ Νοέμβριος 30th, 2015  


siaanagnostopoulou

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας για τις κατατακτήριες εξετάσεις – Η προβλεπόμενη διαδικασία διασφαλίζει το αδιάβλητο

Η ως άνω προβλεπόμενη διαδικασία των κατατακτηρίων εξετάσεων, των οποίων μάλιστα διασφαλίζεται ο αδιάβλητος τρόπος διεξαγωγής, βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τη συνταγματικά προβλεπόμενη αρχή της ισότητας, το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και τις προστατευτικές της παιδείας διατάξεις αφού εξασφαλίζει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προσώπων κεκτημένων τα αναγκαία εφόδια μέσω συστήματος εισαγωγής που στηρίζεται σε γενικά, αντικειμενικά και πρόσφορα κριτήρια. Η αξιολόγηση, συνεπώς, των υποψηφίων βάσει κριτηρίων αμιγώς ακαδημαϊκών και πρόσφορων για τη διακρίβωση ικανοτήτων και δεξιοτήτων συναφών προς το γνωστικό αντικείμενο της σχολής ή του τμήματος εισαγωγής διασφαλίζει τη μη αυθαίρετη εξομοίωση πτυχιούχων διαφορετικών σχολών, με διαφορετικά αντικείμενα και διαδικασίες αξιολόγησης, και επιτρέπει με τους πλέον αντικειμενικούς και ακαδημαϊκά ενδεδειγμένους όρους τη δυνατότητα πρόσβασης κάθε πολίτη στη δια βίου εκπαίδευση.

Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ των άλλων  από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας  σε έγγραφό της που διαβίβασε στη Βουλή ως απάντηση σε έγγραφο και σε ηλεκτρονική επιστολή πολίτη με θέμα «Αίτημα για έκδοση μεταβατικής διάταξης που θα θεσπίζει αναστολή ισχύος του άρθρου 57 του Ν.4186/2013, ειδικά για τους αριστούχους πτυχιούχους, που ήταν επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων τα έτη 2010-2014» την οποία κατέθεσε ως αναφορά ο Βουλευτής κ. Νικολόπουλος.

Σημειώνουμε ως neopolis.gr ότι έχει ολοκληρωθεί για φέτος η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, ενώ ο χρόνος διεξαγωγής των κατατακτηρίων ορίζεται από το άρθρο 3 του ΦΕΚ 3185/2013Β, σύμφωνα με το οποίο οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους. Το πρόγραμμα εξετάσεων ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής του Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

https://www.neopolis.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...