Home / HEADER-NEWS / Τι απάντησε ο Υπουργός Παιδείας για την ένταξη τμημάτων Χημείας στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο

Τι απάντησε ο Υπουργός Παιδείας για την ένταξη τμημάτων Χημείας στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο

Δημοσιεύτηκε: 5:27 μμ Νοέμβριος 18th, 2015  


filis

Ένταξη Τμημάτων Χημείας στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο; – Τι απαντά ο υπουργός Παιδείας

Με την με αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 Υπουργική Απόφαση έγινε η ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 3 του Ν.4327/2015 και καθορίστηκαν οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων. Σύμφωνα λοιπόν με την συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση τα Τμήματα Χημείας έχουν ενταχθεί στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

Τα παραπάνω 

ο υπουργός Παιδείας σε απάντηση 
τεσσάρων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν να μάθουν τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ο υπουργός ώστε οι μαθητές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου να έχουν πρόσβαση σε Τμήματα Χημείας ήδη από τις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2015-16.

Οι Βουλευτές σημείωναν στο κείμενό τους ότι οι μαθητές που θα επιλέξουν το 3οΕπιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) δεν θα έχουν πρόσβαση σε Τμήματα Χημείας (ή και Χημικών Μηχανικών), τη στιγμή που (1) όσοι παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο μέσω της Β Ομάδας Προσανατολισμού (Θετικών Σπουδών) θα εξεταστούν με συντελεστή βαρύτητας στα μαθήματα της Βιολογίας (1,3) και της Χημείας (0,7) και (2) οι μαθητές που θα επιλέξουν το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών) θα έχουν πρόσβαση στα Τμήματα Βιολογίας χωρίς να εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας.

https://www.neopolis.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...