Home / HEADER-NEWS / Θα πάρουν πίσω οριστικά, τον ΦΠΑ από την ιδιωτική εκπαίδευση

Θα πάρουν πίσω οριστικά, τον ΦΠΑ από την ιδιωτική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 7:43 μμ Νοέμβριος 4th, 2015  


frontistirio

Πριν από το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας αναμένεται η κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει την τελική απόφασή της για τα ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τα έσοδα από την μη επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει την οριστική απόσυρση του μέτρου σε όλη την εκπαίδευση, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα απέδιδε το ποσό που είχε αρχικώς υπολογισθεί. Στο ίδιο πλαίσιο εγκαταλείφθηκε και το σενάριο του κλιμακωτού ΦΠΑ.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακουφίσει χιλιάδες οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και σχολές.

Το ερώτημα ωστόσο που παραμένει αφορά στην ανακοίνωση των μέτρων.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως στρέφεται στα τυχερά παιχνίδια, το κρέας και τους αγρότες. Συγκεκριμένα έχει προταθεί η αυξημένη φορολογία στο τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια, που θα μπορούσε να αποφέρει έως και 200 εκ. ευρώ, η φορολόγηση κρεάτων, όπως το ελάφι και το αγριογούρουνο σε μία προσπάθεια να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο το μοσχαρίσιο κρέας  και η φορολόγηση των αγροτών.

ΟΕΦΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...