Home / Featured / Τέλος βδομάδας ή την επόμενη οι προσλήψεις Παράλληλης της Π.Ε. – Λιγότερες οι προσλήψεις στην Π.Ε. από πέρσι

Τέλος βδομάδας ή την επόμενη οι προσλήψεις Παράλληλης της Π.Ε. – Λιγότερες οι προσλήψεις στην Π.Ε. από πέρσι

Δημοσιεύτηκε: 2:42 μμ Νοέμβριος 3rd, 2015  


Ypepth

Δεν υπάρχουν προσλήψεις αναπληρωτών για σήμερα στην ΠΕ.

Η παράλληλη ,πιθανόν,στο τέλος της βδομάδας ή αρχές της επόμενης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός παιδείας οι εναπομείνασες πιστώσεις για την ΠΕ, Γενική και Ειδική, είναι 1445 και δεν έχουν ακόμη κατανεμηθεί οι 2400 προσλήψεις από το ΠΔΕ.

Οι συνολικές προσλήψεις στην ΠΕ για Γενική και Ειδική αγωγή ,μέχρι σήμερα,είναι 10199. Αν σ αυτές προσθέσουμε και τις 1445 εναπομείνασες φτάνουμε συνολικά στις 11644 προσλήψεις για την ΠΕ.

Ούτε καν δηλαδή στον περσινό αριθμό που ήταν 12056 συνολικά.

Μένει μόνο να δούμε τι θα διαθέσει ο υπουργός στην ΠΕ από τις 2400 του ΠΔΕ.

Σε κάθε περίπτωση τα 14500 κενά της ΠΕ με αυτές τις πιστώσεις δεν καλύπτονται.

Καμιά συγκεκριμένη δέσμευση δεν ανέλαβε,καμιά συγκεκριμένη πρόταση δεν κατέθεσε για την εκπαίδευση , κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός παιδείας.

Για μια ακόμη φορά γενικότητες και κατανόηση .

*Για τα κενά στα σχολεία ανέφερε ότι καλύπτονται σιγά-σιγά κι ότι φέτος έχει 20%παραπάνω πιστώσεις σε σχέση με πέρυσι,όμως η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι τελείως διαφορετική, αφού μόνο στην ΠΕ υπάρχουν ακόμη 4500 κενά και οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο.

*Καμιά δέσμευση δεν ανέλαβε για μόνιμους διορισμούς.Αναγνώρισε την αναγκαιότητά τους,αλλά στο δια ταύτα επανέλαβε τη γνωστή του φράση»δεν μπορώ να ανακοινώσω τίποτα».

*Για τις αποσπάσεις εκτός σχολείων,σε φορείς και γραφεία,ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τον περιορισμό τους.Δεν είπε όμως ότι η επιτροπή αυτή υπάρχει έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων ,αλλά η προηγούμενη ηγεσία αύξησε τις αποσπάσεις αυτές, σε σχέση με πέρυσι, κατά 30%.

Συμπερασματικά:Με το 2,2 % του ΑΕΠ που δίνεται για την παιδεία από τον προυπολογισμό κανένα ουσιαστικό πρόβλημα της εκπαίδευσης δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί.

Και για την αύξηση των δαπανών για την παιδεία ο κ.Φίλης δεν είπε τίποτα…επανέλαβε απλά τις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου…τα ίδια ακριβώς όμως έλεγαν και οι προηγούμενοι κι ο κ.Φίλης και η κυβέρνησή του είχαν υποσχεθεί ότι θα τα αλλάξουν…θα εφαρμόσουν άλλη πολιτική…τώρα οι δεσμεύσεις ξεχάστηκαν.

Δ.Μπράτης facebook


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...