Home / HEADER-NEWS / Τα κενά εν μέρει επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη αδιοριστία

Τα κενά εν μέρει επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη αδιοριστία

Δημοσιεύτηκε: 9:23 μμ Νοέμβριος 3rd, 2015  


filis

Τα κενά εν μέρει επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη αδιοριστία

4.000-5.000 εκπαιδευτικοί εκτός διδακτικών καθηκόντων

Σε 11.500 ανεβάζει τον αριθμό εκτός διδακτικών καθηκόντων η ΕΛΣΤΑΤ όπως προκύπτει από τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι «ο αριθμός ποικίλλει και η στατιστική υπηρεσία μιλάει για 11.500 εκπαιδευτικούς εκτός διδακτικών καθηκόντων και αυτό, δεν προκύπτει από μια έρευνα που έχουμε κάνει στο υπουργείο και ο αριθμός φαίνεται να είναι πιο κοντά στο 4.000-5.000 και αυτός, είναι μεγάλος».

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι στις 30 Μαΐου λήγει το καθεστώς των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε εξωδιδακτικά καθήκοντα.

Όσον αφορά τα κενά ο υπουργός δήλωσε:

Είναι προφανές ότι το ζήτημα των κενών, στο οποίο αναφερθήκατε, το οποίο, εν μέρει επηρεάζεται από το πρόβλημα της συνεχιζόμενης αδιοριστίας στο χώρο της εκπαίδευσης, πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα από την κυβέρνησή μας και θα το κουβεντιάσουμε κατά την διάρκεια του προϋπολογισμού. Όμως, το πρόβλημα της αδιοριστίας συναρτάται και με την αναγκαία αντιμετώπιση παθογενειών στη διοίκηση του σχολείου, της εκπαίδευσης, που έχουν να κάνουν με το εκτεταμένο δίκτυο των αποσπάσεων, με το γεγονός ότι πολλοί μόνιμοι διορισμένοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν οργανική θέση και μέχρι να αρχίσει το σχολείο ψάχνουν να βρουν πού θα είναι η οργανική τους θέση και προφανώς, δεν ευθύνονται αυτοί για το φαινόμενο αυτό, καθώς και άλλα φαινόμενα, τα οποία, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και θα συγκροτήσουμε μια επιτροπή υπηρεσιακών μεταβολών τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε σε σύντομο διάστημα δύο μηνών να γνωρίζουμε ποιες αναγκαίες αλλαγές πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά προβλήματα της εκπαιδευτικής διοίκησης.

Καλόγηρος Βασίλειος

xenesglosses.eu/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...