Τελευταία Νέα

Σάββατο, 25/06/2022, 19:50


Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος ΠΕ Γ. Ρίτσος: Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των αναπληρωτών και των ελαστικά εργαζόμενων!‏

Σύλλογος ΠΕ Γ. Ρίτσος: Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των αναπληρωτών και των ελαστικά εργαζόμενων!‏

Δημοσιεύτηκε: 6:08 μμ Νοέμβριος 27th, 2015  


letter

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

To Δ.Σ. του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών ΠΕ Γ.Ρίτσος(Μολάων) διαμαρτύρεται για την  ενέργεια του υπουργού παιδείας  με την οποία ενώ χορηγεί συνδικαλιστική άδεια στην αναπληρώτρια, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και πρώην προέδρου της Β ΕΛΜΕ Έβρου, Γιαννάτου Κική, στη σχετική απόφασή του αναφέρει  ότι «ο ανωτέρω χρόνος απαλλαγής δε συνιστά χρόνο πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας».

Η μη προσμέτρηση του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές, σημαίνει πιθανή μη επαναπρόσληψή τους τον επόμενο χρόνο.

Δηλώνουμε ότι  η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί  σαφή παραβίαση των συλλογικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών-ωρομισθίων που οδηγεί ουσιαστικά σε απαγόρευση του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος.

Η στάση του Υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελεί προοίμιο της τακτικής που βάλλει κατά  των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζόμενων. Είναι συμπλήρωμα της επιλογής για την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και όλων των δημόσιων αγαθών, του χτυπήματος του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Την ίδια στιγμή που η εφαρμογή αυτής της πολιτικής και οι μηδενικοί διορισμοί, μετατρέπουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους, η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει και το δικαίωμά τους στη συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί η συνδικαλιστική άδεια στη συνάδελφο, όπως έγινε και με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας,  χωρίς τη διάταξη της μη αναγνώρισης του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως χρόνου εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Οι εκβιασμοί τους δε θα περάσουν! Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας – δηλαδή της περισσότερο πληττόμενης μερίδας των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων- είναι υπόθεση όλων μας!

 Υπενθυμίζουμε επίσης ότι:

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει αναγνωρίσει την προϋπηρεσία δύο χρόνων (2010-2012) όλων των αναπληρωτών με αποτέλεσμα την άδικη και παράτυπη κατάταξη τους στους πίνακες.

Δεν προχωρεί καν στους 2.000 προϋπολογισμένους διορισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, αν και τα κενά εξακολουθούν να παραμένουν χιλιάδες. Συγχρόνως έχει δεσμευτεί για την  υλοποίηση των αποφάσεων του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: τη νέα αύξηση ωραρίου, τη μη κάλυψη των κενών με μαζικές προσλήψεις, το νέο γύρο καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολείων και τμημάτων, τις περικοπές αιματηρής λιτότητας, τον ασφαλιστικό, μισθολογικό και συνταξιοδοτικό Αρμαγεδώνα.

Διεκδικούμε:

Άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με συνυπολογισμό της προϋπηρεσίας και του χρόνου κτήσης πτυχίου με βάση τις πραγματικές λαϊκές και εκπαιδευτικές ανάγκες. Άμεση κάλυψη των 10.000 συνταξιοδοτήσεων της τελευταίας 5ετίας με μόνιμους διορισμούς. Κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5

Άμεσο διορισμό  όλων των διοριστέων. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στις δομές ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο.

Αποκατάσταση των αδικιών με άνοιγμα των πινάκων από το 2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

Άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των λειτουργικών  κενών με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με γραπτό μήνυμα SMS τα αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022

Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Καμιά σκέψη για εισαγωγή του θεσμού του voucher στο χώρο της εκπαίδευσης.

Πλήρη υπολογισμό ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Μέτρα προστασίας της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους και υπολογισμού της προϋπηρεσίας.

Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα εν λόγω  προγράμματα από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.

Αύξηση του βασικού μισθού.  Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας τους.

Ένταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν εκτός της μόνιμης κατοικίας τους σε  πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, θέρμανσης, σίτισης, μείωσης του κόστους μεταφοράς.

Απαιτούμε:

Άμεση χορήγηση της συνδικαλιστικής άδειας της συναδέλφου Κικής Γιαννάτου ως ισότιμου μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ με πλήρη αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους του δημοσίου τομέα. Πλήρης εγγραφή-συμμετοχή-δραστηριοποίηση στα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας.

Μόνος δρόμος, ο αγώνας μας, κυρίως αυτή την περίοδο που η οργάνωση της πάλης των ελαστικά εργαζόμενων αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βάρος για τη συνολική διεκδίκηση αξιοπρεπούς, μόνιμης και σταθερής εργασίας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...