Κυριακή, 25/07/2021, 11:17


Home / Featured / Σχολικές μεταβολές του έτους 2016-17

Σχολικές μεταβολές του έτους 2016-17

Δημοσιεύτηκε: 10:48 πμ Νοέμβριος 11th, 2015  


sxolio

Σχολικές μεταβολές του έτους 2016-17

Αναμένεται η αποστολή νέας εγκυκλίου

Για τις σχολικές μεταβολές του έτους 2016-17, αναμένεται η αποστολή νέας εγκυκλίου προς τις Διευθύνσεις και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της επικράτειας.  Όπως σημειώνει ο υπουργός Παιδείας σε

του απάντηση προς τον Βουλευτή κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος ζητούσε να μάθει για την ίδρυση Εσπερινού Λυκείου στην πόλη της Κομοτηνής, οι σχολικές μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, μετατροπές) γίνονται, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, με γνώμονα τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ζητούνται επίσης οι γνωμοδοτήσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίες δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων.

Σχετικά με την ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου στην Κομοτηνή, δεν έχει περιέλθει σχετικό αίτημα στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σημειώνουμε ότι το προηγούμενο σχολικό έτος είχε ανακληθεί εγκύκλιος που καλούσε τους  Διευθυντές  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, αφού υποβάλουν στους Δήμους προτάσεις για κάθε είδους σχολική μεταβολή για το σχολικό έτος 2015-2016 και ζητήσουν  εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεών τους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 59 του ν. 3966/2011 (Α΄ 118) και να κοινοποιήσουν το σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Οι Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, αφού συγκέντρωναν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, θα τις διαβίβαζαν μέχρι 18-02-2015 στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπ/σης.

kalogirosΚαλόγηρος Βασίλειος

xenesglosses.eu

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...