Home / HEADER-NEWS / Το σχολείο που υποχρεώνει τους μαθητές μόνο να περπατούν και με τα χέρια ενωμένα πίσω στις πλάτες

Το σχολείο που υποχρεώνει τους μαθητές μόνο να περπατούν και με τα χέρια ενωμένα πίσω στις πλάτες

Δημοσιεύτηκε: 2:35 μμ Νοέμβριος 7th, 2015  


Στο Δημοτικό Σχολείο St George the Martyr  του Λονδίνου  οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι μόνο να περπατούν στους χώρους του σχολείου, και όταν βρίσκονται στους διαδρόμους με τα χέρια ενωμένα πίσω στις πλάτες τους , σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδα theguardian.

Αυτή είναι η νέα οδηγία της διεύθυνσης του σχολείου και εντάσσεται στην πολιτική ασφάλειας των μαθητών που εφαρμόζει. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου οι μαθητές μαθαίνουν τον αυτοέλεγχο και την πειθαρχία και έτσι παρέχεται η απαραίτητη ασφάλεια  σε αυτούς.

Στην ιστοσελίδα του δημοτικού σχολείου που μπορείτε να δείτε εδώhttps://www.stgeorge.camden.sch.uk/  και συγκεκριμένα στον οδηγό καλής συμπεριφοράςhttps://www.stgeorge.camden.sch.uk/policies/behaviour-policy/ των μαθητών αναφέρονται σχετικοί κανόνες που περιορίζουν τους μαθητές στο να περπατούν μόνο, και να μην τρέχουν.

Η οδηγία για τα «χέρια στις πλάτες» δε αναφέρεται στον οδηγό και θα πρέπει να είναι μια προφορική οδηγία της διεύθυνσης ή αποσύρθηκε μετά τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν.

Πάντως αυτή η οδηγία έχει χωρίσει τους γονείς των μαθητών του σχολείου σε δύο στρατόπεδα. Σε αυτούς που τάσσονται με το μέρος της διεύθυνσης του σχολείου και πιστεύουν ότι ο κανόνας αυτός είναι σωστός, διότι συμβάλλει στην ασφάλεια των παιδιών τους και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι δε μπορούμε να περιορίζουμε μικρούς μαθητές κατά αυτόν τον τρόπο.

Το δημοσίευμα του theguardian μπορείτε να το διαβάστε εδώ

https://www.theguardian.com/education/2015/nov/05/parents-defend-schools-hands-behind-back-walking-Policy

Για την μερική αναπαραγωγή χρησιμοποιήστε ενεργό link στο

www.fresheducation.gr ή στο www.xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...