Home / HEADER-NEWS / Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία

Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 10:10 πμ Νοέμβριος 18th, 2015  


diatrofi_m

Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία

Το επεξεργάζονται αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης

H Δ/νση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης του ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεξεργάζεται σχέδιο ΚΥΑ, προκειμένου για την υλοποίηση του Σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία για το σχολικό έτος 2015-2016.

Τέλος, με το υπ. αριθμ.πρωτ. Φ.14/1714/147302/Δ1/21-09-2015 έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης – Τμήμα Γ, τέθηκε υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ το πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, με τίτλο «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» που υλοποιείται από το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακή Ιατρικής «Prolepsis», σε συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρο Νιάρχος» και απευθύνεται σε σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Τα πιο πάνω εμπεριέχονται σε

εγγράφου και επιστολής της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, την οποία κατέθεσαν ως αναφορά οι Βουλευτές κκ. Γιάννης Δελής και Σάκης Βαρδαλής, αναφορικά με την εξασφάλιση κονδυλίου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παροχή δωρεάν γεύματος σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές.

Στο κείμενο του υπουργού σημειώνεται ότι το Υπουργείο στηρίζει και ενισχύει όλες τις ενέργειες που εμπεριέχουν το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς. Έτσι, κατά το σχολικό έτος 2015-16, ύστερα από αίτημα της εταιρίας ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ, με τη με αρ. πρωτ. Φ.14/1984/164146/Δ1/16-10-2015 εγκύκλιο εγκρίθηκε το πρόγραμμα διατροφής «Σωστή Εκπαίδευση – Υγιεινή Διατροφή» στα Δημοτικά Σχολεία των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης για Πέμπτη συνεχή χρονιά και κατά το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2015 έως Ιούνιος 2016.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου αυτά είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα. Μέσω του προγράμματος γίνεται παράλληλα, δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνα) στους μαθητές Δημοτικών Σχολείων καθώς και εντύπων ψυχαγωγικού και ενημερωτικού περιεχομένου.

Παράλληλα, η ανωτέρω εταιρία ευαισθητοποιημένη από τις ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο, προβαίνει στην αποστολή φρούτων σε οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...