Home / HEADER-NEWS / Στο απόλυτο «μηδέν» βρίσκεται η λειτουργία του ΣΑΕΠ για την αναγνώριση των πτυχίων Πανεπιστημίων και Κολεγίων

Στο απόλυτο «μηδέν» βρίσκεται η λειτουργία του ΣΑΕΠ για την αναγνώριση των πτυχίων Πανεπιστημίων και Κολεγίων

Δημοσιεύτηκε: 1:01 μμ Νοέμβριος 27th, 2015  


ptyxio

Στο απόλυτο «μηδέν» βρίσκεται η λειτουργία του ΣΑΕΠ για την αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων των Πανεπιστημίων και Κολεγίων, προκαλώντας την οργή και αγανάκτηση στους δύο και πλέον χιλιάδες πτυχιούχους οι οποίοι περιμένουν πάνω από ένα χρόνο να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά προσόντα τους και η επαγγελματική τους ισοδυναμία.

Συνέπεια αυτής της απαράδεκτης κατάστασης είναι να εμποδίζεται η  άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος από πτυχιούχους , καθώς και η συμμετοχή τους    σε διαγωνισμούς για πρόσληψη στο δημόσιο τομέα .

Στον  Επιθεωρητή  Δημόσιας Διοίκησης και στο  Συνήγορο  του Πολίτη, έχουν  γίνει “σωρεία” καταγγελιών από πτυχιούχους.

Αιτία της απαράδεκτης καθυστέρησης αποτελεί η νέα αναστολή λειτουργίας του αρμόδιου Συμβουλίου, του ΣΑΕΠ, καθώς λόγω της  μετονομασίας και διάσπασης υπουργείων,τον περασμένο Σεπτέμβρη, θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί, αφού, σε  αυτό συμμετέχει κι ένας εκπρόσωπος από κάθε υπουργείο.

Παρότι πέρασαν τρεις μήνες από την τελευταία μετονομασία των υπουργείων ,  δεν όρισαν ακόμη όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία  εκπρόσωπο στο ΣΑΕΠ, με αποτέλεσμα να μη συγκροτείται εκ νέου, για να εξεταστούν  οι  φάκελοι  των πτυχιούχων που περιμένουν την αναγνώριση.

Τον περασμένο Ιανουάριο το ΣΑΕΠ ανέστειλε και πάλι τη λειτουργία του  λόγω συγχωνεύσεων υπουργείων  με αποτέλεσμα η συγκρότηση του να γίνει τον Απρίλη, δηλαδή χρειάστηκαν τρεις μήνες. Στο διάστημα αυτό  και μέχρι τον Αύγουστο  το ΣΑΕΠ συνεδρίασε 6 φορές, στη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν εκατοντάδες αιτήσεις πτυχιούχων.

Σήμερα θα πρέπει οι υπουργοί όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων να ορίσουν από ένα εκπρόσωπο και στη συνέχεια να γίνει η συγκρότηση του ΣΑΕΠ.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζει ριζικές αλλαγές στην κείμενη νομοθεσία (Προεδρικό Διάταγμα του 2010 και υπουργική απόφαση του 2014) , των αποφοίτων των Κολλεγίων και γενικότερα σχολών τριετούς φοίτησης, κάτι που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει στη συνέχεια.

www.diorismos.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...