Home / HEADER-NEWS / Η πρόταση Φίλη για 10.000 διορισμούς είναι η πρόταση του Λοβέρδου (8/2014)

Η πρόταση Φίλη για 10.000 διορισμούς είναι η πρόταση του Λοβέρδου (8/2014)

Δημοσιεύτηκε: 2:43 μμ Νοέμβριος 14th, 2015  


FILIS

Την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου για 10.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών επανέφερε  στην Κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εσωτερικών ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο κ. Λοβέρδος είχε αναθέσει στο επιτελείο του τότε Γενικού Γραμματέα Θανάση Κυριαζή να συντάξει μελέτη, προκειμένου να πεισθεί η τρόικα και αν εγκρίνει την πρόσληψη 10.000 μονίμων εκπαιδευτικών.

Την μελέτη  αυτή ο κ. Λοβερδος δεν πρόλαβε να την καταθέσει στα αρμόδια όργανα , αλλά την παρέδωσε στα χέρια του Τάσου Κουράκη , την ημέρα παραλαβής του χαρτοφυλακίου.

Ο υπουργός Νίκος Φίλης, όπως ο είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης στη συνάντηση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ,  το υπουργείο Παιδείας ζήτησε 10.000 μόνιμους διορισμούς για την επόμενη χρονιά.

Σχετικά με το Σχέδιο Νόμου   για την επιλογή προϊσταμένων  ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι θα δοθεί τη Δευτέρα για διαβούλευση.

https://www.esos.gr/arthra/40831/tin-protasi-toy-loverdoy-gia-10000-monimoys-diorismoys-ekpaideytikon-epanefere-o-yp

ΟΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ


 

Ένα σχόλιο

  1. Αλήθεια με ποια κριτήρια θα γίνουν (αν τελικά αποδειχθούν εφικτοί) αυτοί οι διορισμοί? Χωρίς ΑΣΕΠ διαγωνισμό έστω με σείρα προτεραιότητας υποψηφίων διορισμοί στο Δημόσιο σε τέτοιες θέσεις δεν μπορούν να γίνουν. Εφόσον διενεργηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ με σειρά προτεραότητας υποψηφίων θα πρέπει να μετρήσουν τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά, ο βαθμός πτυχίου και όλα τα αντικειμενικά προσόντα. Αυτό όμως το απεύχονται όσοι επιθυμούν την κατ’ αποκλειστικότητα πρόταξη της προϋπηρεσίας. Θα εφαρμοστεί τελικά ο νόμος και το Σύνταγμα? Θα δοθεί σε όλους όσους έχουν τα νόμιμα προσόντα το δικαίωμα συμμετοχής σε έναν μελλοντικό διαγωνισμό εκπαιδευτικών? Στην Ελλάδα της φτώχειας και της ανεργίας οι αντισυνταγματικοι/επιλεκτικοί κλειστοί διαγωνισμοί αποτελούν βαρύτατη πρόκληση της κοινής λογικής και προσβολή στα στοιχειώδη επαγγελματικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολλών. Ένα τέτοιο κράτος θέλετε?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...